U sklopu pretkonferencije Performance Studies International koja se u Rijeci održava od 3. do 7. lipnja, u suradnji s HNK organizirana je studijska posjeta gradu Krku.

U Galeriji Decumanus, gdje se u kolaboraciji s Muzejom suvremene umjetnosti odvija retrospektivna izložba stvaralaštva Ivane Popović, goste su dočekali ravnateljica Centra za kulturu Grada Krka Maja Parentić, voditeljica programskog pravca 27 susjedstva Branka Cvjetičanin i predstavnik krčkog susjedstva Luka Adžić Kapitanović. Parentić je posjetiteljima predstavila izložbu, otkrivajući im manje poznate povezanosti između umjetnice i grada Krka.

Branka Cvjetičanin govorila je o važnosti rada sa zajednicama, decentralizaciji suvremenih kulturno-umjetničkih sadržaja i modelima povezivanja lokalnih susjedstava s njihovim europskim partnerima. Predstavljajući posjetiteljima program susjedstva Krk, Ažić Kapitanović govorio je poigravanju s tradicijskim glazbenim kanonima, igri glazbe, plesa, baštine i običaja. Parentić je svih dočekala s izvrsnim pršutom, sirom i vinima lokalnih proizvođača, a ispratila paketom domaćih kolača koje smo ponijeli u torbi za po putu. Domaćinima ćemo sigurno opet doći u posjet.