Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti

“Rad kao dar” Izabele Peculić

Inspirirana radom kao tematskom cjelinom prijedloga koncepta kandidature Grada Rijeke za EPK 2020. te željom i potrebom da pedagoške ustanove svojim aktivnostima budu uključene u kreativne procese pripreme osmišljen je program pod nazivom ”Rad kao dar’ voditeljice Izabele Peculić’. Ime projekta  s  jedne je strane vesela igra riječi, no one predstavljaju i ozbiljne i važne pojmove za obrazovanje te za budući život mladih.

Tražeći poveznicu tih riječi nameće se kreativnost i poticanje likovnog promišljanja i stvaralaštva. Putem osmišljenih likovnih radionica interaktivno će se dolaziti do oblikovanja ideja sa ciljem da radimo srcem jer likovni rad u konačnici postaje dar.

Korelacijom s drugim nastavnim predmetima tragali bi za materijalnim i nematerijalnim stranama likovnih darova. Izbor tehnika i motiva biti će prilagođen uzrastu učenika te usklađen sa postojećim nastavnim zadacima.

Aktivnosti će se odvijati u listopadu i studenome 2014. godine, a početkom prosinca nastali radovi bit će izloženi na predblagdanskoj prodajnoj izložbi.

Sa željom da se što više različitih dionika i građana upozna s kandidaturom i uključi u proces pripreme kandidature Grada Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020., u riječkim osnovnim školama i vrtićima, nama vrlo važnim dionicima, od svibnja 2014. godine pokrenut je niz programa pod zajedničkim nazivom “Ususret EPK u riječkim osnovnim školama i vrtićima”.

Riječke škole i vrtići su nam vrlo važni dionici, kako u pripremi za kandidaturu tako i za provedbu programa. Odaziv predstavnika riječkih škola i vrtića pokazuje da je riječ o obostranoj namjeri s istom željom da se promovira bogat kulturni život u Rijeci, kao i da se u Gradu stvori pozitivna energija sudjelovanjem u kulturnim aktivnostima primjerenima dobi i interesima najmlađe generacije koja će 2020. postati itekako važan sudionik manifestacije.