Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
RiHub, Vijesti

[Radionica] Razvoj sudjelovanja kroz umjetnost

U četvrtak 7. ožujka u 17 sati u RiHubu održava se radionica razvoja sudjelovanja i promjene ponašanja kroz umjetnosti, treća u nizu edukativnog programa Učimo jačati zajednicu koji nastaje s ciljem podržavanja i transformacije pojedinaca i kolektiva uključenih u rad na pozitivnoj društvenoj promjeni.

Nakon uvođenja okvira kako umjetnost može poboljšati različite aspekte procesa izgradnje zajednice, pozvani umjetnici predstavit će neka stvarna iskustva i komunicirati s grupama lokalnih zajednica. Cilj je identificirati načine na koje različiti oblici umjetničkih i kreativnih aktivnosti mogu povećati sudjelovanje i promjenu ponašanja u tekućim lokalnim projektima. Poticat će se uspostava stalne suradnje između povezanih umjetnika i angažiranih skupina.

Ova radionica namijenjena je svima koji neposredno sudjeluju u razvoju zajednice ili se tek angažiraju u tom polju. Posebno se potiče sudjelovanje prijavitelja projekat a unutar sudioničkih programa Europske prijestolnice kulture – Civilne inicijative i Zeleni val, te članovi Vijeća građana, članovi timova programskog pravca Europske prijestolnice kulture 27 Susjedstava – Bolje Vas Našli, prijavitelji projekata unutar Riječkog programa lokalnog partnerstva, razne zelene grupe kao što su Grupe solidarne razmjene, Tranzicijske inicijative, nevladine organizacije, angažirani umjetnici, te svi zainteresirani aktivisti.

Voditelji radionice je Sherif Rushdy, magistar sistemske znanosti i međunarodnog razvoja, s 40 godina iskustva u unaprjeđivanju rada angažiranih grupa i organizacija, te u treniranju provoditelja procesa jačanja zajednice u mnogim zemljama na sveukupno 4 kontinenta.

Radni jezik radionice je engleski jezik, ali po potrebi osiguravamo prijevod.

Radionica je ograničena na 50 sudionika, a prijave su obavezne na e-mail rihub.info@rijeka2020.eu.