Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
RiHub, Vijesti

[Radionica] Učimo jačati zajednicu: Praćenje, evaluacija, učenje i prilagodba

Šesta i posljednja radionica u programu „Učimo jačati zajednicu“ zatvara ciklus s temom evaluacije i učenja za daljnji napredak grupa koje djeluju u zajednici. Radionica je na rasporedu u srijedu 24. travnja s početkom u 17 sati u RiHubu.

Ideja je pomoći sudionicima, provoditeljima projekata, da razjasne učinke svojih aktivnosti te usvoje odgovarajuće pristupe za mjerenje svojih rezultata i praćenje svog napretka. Predložit će im se kako da unaprijede nedjelotvorne metode vođenja projekata, kroz periodično preispitivanje i promišljanje o vlastitom djelovanju, te primjenu stečenog znanja i iskustva.

U trenutku kad različite grupe uključene u Zeleni val i Cilvilne inicijative, podržane sredstvima sudioničkih programa u RiHubu, počinju provoditi svoj projekt, važno je da su njihovi očekivani rezultati jasni, kao i logika njihovog djelovanja. Zato ćemo se baviti ključnim pretpostavkama koje donosi početna faza realizacije projekata i što konkretno provoditelji žele naučiti u procesu izgradnje vlastite zajednice.

Budući da je ovo posljednja radionica u trenutnom ciklusu, sudionici će zajedno razmotriti što smo do sada naučili i što bi trebao biti sljedeći ciklus učenja u „Učimo jačati zajednicu“.

Radionica je namijenjena svima koji neposredno sudjeluju u razvoju zajednice ili se tek angažiraju u tom polju. Posebno se potiče sudjelovanje prijavitelja projekata unutar sudioničkih programa Europske prijestolnice kulture – Civilne inicijative i Zeleni val, te članovi Vijeća građana, članovi timova programskog pravca Europske prijestolnice kulture 27 Susjedstava – Bolje Vas Našli, prijavitelji projekata unutar Riječkog programa lokalnog partnerstva, razne zelene grupe kao što su Grupe solidarne razmjene, Tranzicijske inicijative, nevladine organizacije, angažirani umjetnici, te svi zainteresirani aktivisti.

Voditelji radionice je Sherif Rushdy, magistar sistemske znanosti i međunarodnog razvoja, s 40 godina iskustva u unaprjeđivanju rada angažiranih grupa i organizacija, te u treniranju provoditelja procesa jačanja zajednice u mnogim zemljama na sveukupno 4 kontinenta.

Radni jezik radionice je engleski jezik, ali po potrebi osiguravamo prijevod. Radionica je ograničena na 50 sudionika, a prijave su obavezne na e-mail rihub.info@rijeka2020.eu.