Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Tribine i promocija, Vijesti

Razgovor s članovima nezavisne scene o kandidaturi Rijeke za EPK 2020

Zanimljiv i inspirativan sastanak članova nezavisne scene s Odjelom za kulturu Grada Rijeke na temu Rijeka EPK2020, održan je u četvrtak, 30. listopada 2014. godine, u galeriji Kortil. Velik broj umjetnika i kulturnih djelatnika okupio se na drugom informativnom sastanku o predlaganju  kulturnog programa riječke kandidature za 2020. godinu.  

Pročelnik Ivan Šarar i voditeljica projekta Rijeka EPK 2020 Irena Kregar-Šegota prenijeli su sve ključne informacije o projektu zainteresiranim sudionicima te su ih pozvali da apliciraju svoje programe na natječaj koji će biti raspisan sredinom studenog. Natječaj će biti otvoren 60 dana, a ocjenjivati će ga Programsko vijeće. Odabrani programi uvrstit će se u prijavnicu koju Grad Rijeka predaje najkasnije 17. travnja 2015. godine.

Sudionici su se složili kako je ovo trenutak kada je potrebno nastupiti zajednički, započeti nove suradnje i produbiti postojeće kako na lokalnoj tako i na regionalnoj razini. Izrazili su potrebu za još jednim sastankom na kojem će moći dodatno iskomunicirati svoju viziju programa. Složili su se da je EPK odlična prilika kako za grad, tako i za sve pojedince koji djeluju na kulturno-umjetničkoj sceni te kako je ovo dobra prilika da se kvalitetnije povežu, zajedničkim snagama povećaju vlastite kapacitete i u suradnji s Gradom osiguraju Rijeci titulu Europske prijestolnice kulture.

IMG_4397