Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Civilne inicijative, RiHub, Vijesti

Revija zelenog filma: Jestivi grad

Pozivamo vas na treću projekciju Revije zelenog filma, koja će se ovaj put održati u školskom vrtu O.Š. Vežica 17.5. s početkom u 17.30 sati.

Prikazujemo dokumentarni film Edible City / Jestivi grad, a projekciji prethodi radionica na temu uloge školskog vrta u obrazovanju za održivi razvoj.

Na radionici ćemo naučiti kako napraviti toranj za gliste, pikirati mlade biljke i saditi dobre susjede. Nakon filma održat će se diskusija o stanju gradskog vrtlarenja u Rijeci. Gost će biti Ratko Johan, učitelj u O.Š. Matija Gubec iz Zagreba, voditelj školskog permakulturnog vrta i suautor priručnika Održive škole.

Edible City / Jestivi grad je dokumentarni film koji priča priče o izvanrednim ljudima koji rukama prljavim od zemlje, rade na transformaciji svoje zajednice, na uzgoju lokalnih dobrih prehrambenih sustava koji su društveno pravedni, ekološki zdravi i ekonomski otporni.
Revija zelenog filma projekt je Tranzicijske inicijative Rijeka, nastao 2018. godine, a ovaj ciklus realizira se uz potporu sudioničkog programa Civilne inicijative koje provodi RiHub, u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Cilj programa Civilne inicijative je aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih programa te poticanje produkcijskih i organizacijskih kapaciteta neformalnih civilnih grupa i pojedinaca.

Ulaz slobodan.