Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti

Rijeka “pomela” konkurenciju, Dalibor Matanić osvojio nagradu za film Rijeka – Europska prijestolnica kulture

U Solinu je, od 13. do 16. studenog, održan 26. Interstas, manifestacija i smotra turizma, filma i krajobraza te 22. ITF’CRO – festival turističkog filma i 17. KEA-CRO – predstavljanje hrvatskih gradova/mjesta za ”Međunarodni zlatni cvijet – CiB 2019.” i sve pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Na ovogodišnji Interstas pristiglo je 325 turističko-promidžbenih filmova iz 87 zemalja, a priznanja najboljima uručena su na završnoj svečanosti, koja je održana jučer u hotelu President. Sve tri priredbe, 26. Interstas, 22. ITF’CRO i 17. KEA – CRO, obogaćene su i bogatim popratnim sadržajem, među kojima su brojne prezentacije te poslovni susreti.

Tako je Rijeka ove godine zablistala na Interstasu s dobivenim nagradama Posebno priznanje Interstas 2019.gradonačelniku Grada Rijeke g. Vojku Obersnelu, Zlatni Interstas 2019. Turističkoj zajednici grada Rijeke te festivalska nagrada za sjajan turistički promotivni film Rijeke kao Europske prijestolnice  kulture, poznatog hrvatskog redatelja Dalibora Matanića i produkcijske kuće Filmerija d.o.o.  Na završnoj svečanosti, u hotelu President u Solinu, nagrade je preuzeo g. Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke.

Promotivni film snimljen je na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci i odražava simboliku Luke različitostikoju Rijeka predstavlja kao nositelj titule Europske prijestolnice kulture 2020.