Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Tribine i promocija, Vijesti

Rijeka2020 predstavljena na međunarodnoj konferenciji European Interdisciplinary Studies

U ponedjeljak, 20. listopada 2014. godine, u sklopu međunarodne konferencije European Interdisciplinary Studies: (New) Challenges for Europe in a Changing World / Knowledge – a Key Tool for a Better Europe, predstavljena je riječka kandidatura za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Predstavljanje je održano tijekom večere kojoj je domaćin bio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, a održana je na botelu Marina. Gradonačelnik je uzvanicima i sudionicima konferencije u pozdravnom govoru predstavio razvojni potencijal i viziju Rijeke, istaknuvši kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture jednim od strateških ciljeva i alat kojim grad i njegovi stanovnici mogu ostvariti svoj potencijal.

Irena Kregar-Šegota, voditeljica projekta kandidature, prisutnima je nakon toga približila radni koncept i ključne projekte te pozvala prisutne da podupru riječku kandidaturu. Predstavljanje je zaključeno premijernim prikazivanjem videozapisa programa AmbasadoRI, a druženje je nastavljeno u neformalnoj atmosferi.