Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti

Rijeku posjetili Mikael Mohamed i Luc Levy

Mikael Mohamed, predstavnik muzeja MUCEM- Muzeja civilizacija Europe i Mediterana, jednog od najuspješnijih projekata u okviru Marseille EPK 2013, zajedno sa Luc Levy, Direktorom francuskog instituta u Zagrebu, gostovali su u Rijeci u petak 29. studenoga.

Sastanak sa Mikael Mohamedom i Luc Levyem održan je Odjelu gradske uprave za kulturu, kojemu su prisustvovali ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović, ravnateljica Prirodoslovnog muzeja-  Rijeka Željka Modrić Surina, ravnatelj MMSU-a Slaven Tolj, kustosice Tamara Mataija i Tea Perinčić iz Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, pročelnik Odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić sa suradnikom Sanjinom Dragozetićem, pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenjem zemljištem Srđan Škunca, pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar te suradnice Irena Kregar Šegota, Jolanda Todorović, Plamena Šarlija i Vanja Tataj.
Ravnatelji muzeja i kustosi, predstavili su svoje ostvarene i buduće projekte koji imaju poveznice s Mediteranom, a pročelnik Srđan Škunca predstavio je novi gradski projekt Delte i Porto Baroša.
Gospodin Mohamed, zadužen za međunarodnu suradnju, u Rijeku je došao kako bi zajedno sa predstavnicima Grada Rijeke i ravnateljima muzeja u Rijeci popričao o mogućim oblicima suradnje, što je posebno zanimljivo u okviru kandidature Grada Rijeke za EPK 2020. Također, predstavio je novootvoreni Muzej civilizacija Europe i Mediterana koji je u niti pola godine od otvorenja doživio veliki broj posjeta, više od 1,5 milijona ljudi.