Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti

Slatko & slano

Predstavljanje programskog pravca Slatko & slano u Malom salonu u 17h

sweet & salt

Sutra u prezentacijskom centru Rijeka 2020, u Malom salonu na Korzu, predstavljamo programski pravac Slatko & slano / Sweet & Salt. Arhitekt Idis Turato, jedan od ključnih aktera ovog programa, održat će prezentaciju i pojasniti kako građani i lokalni producenti mogu biti uključeni u urbanu obnovu grada.

Iako naizgled prva pomisao na obnovu vuče misao o velikim i skupim građevinskim radovima, ovaj projekt je zamišljen kao suradnja građana i njihovih potreba s umjetnicima koji će svojim site specific radovima oplemeniti područje na kojem rijeka susreće more.

Programski pravac Slatko & slano | Foto: Nadija Mustapić, The Moving Crew, 2010., fragment

Program Slatko & slano možete pročitati u cijelosti na hrvatskom jeziku (kliknite na priloženu fotografiju), a kao motivaciju prenosimo riječi Ide Križaj Leko koja je uz Turata radila na ovom programskom pravcu:

Na prostoru od Hartere pa preko Delte, nedavno i na samom Molu Longu, mogli smo kroz period od 10 godina pratiti niz različitih idejnih projekata ili vizija. ‘Ajmo ih već jednom ostvariti, tj. zar nismo dovoljno proveli komentirajući i kritizirajući na društvenim mrežama? Ovo je baš taj trenutak, da ostvarimo najbolje od ponuđenog i uključimo sve građane!

Predstavljanje počinje u 17 sati, a nakon njega nas očekuje književni koncert  Tee Tulić i Envera Krivca (Sporedni grad). Vidimo se!

ri2020 slatko i slano