Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Civilne inicijative, RiHub, Vijesti

Stručni skup “čitanje prošlosti za budućnost”

U utorak, 15. listopada 2019.g. u Dvorani Glagoljica Sveučilišne knjižnice u Rijeci (Dolac 1, Rijeka) od 12.00 do 14.30 sati održat će se stručni skup „Čitanje prošlosti za budućnost“.

Na stručnom skupu „Čitanje prošlosti za budućnost“ govorit će se o Rijeci nekad i danas, o industrijskoj baštini Rijeke, riječkim ulicama, 180. obljetnici izuma fotografije te o Rijeci kao južnom polu Srednje Europe. Sudjeluju: Korina Udina, Alida Devčić Crnić, Ervin Dubrović, Miljenko Smokvina i Mladen Zubović.

Radi se o novoj aktivnosti projekta “Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala”, u sklopu Civilnih inicijativa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture,  koja će se održati uz početak Mjeseca hrvatske knjige, a organizira ju Knjižničarsko društvo Rijeka i grupa građana Mlaka.

Sudionički program Civilne inicijative Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture provodi RiHub, a cilj je programa aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih programa te poticanje produkcijskih i organizacijskih kapaciteta neformalnih civilnih grupa i pojedinaca.