Polaznici će posjetiti sveukupno 12 izložbi u i izvan Rijeke, a po završetku ciklusa bit će osposobljeni za samostalno vođenje izložbi.

Kreativni kolektiv Kombinat u sklopu projekta “Kultura dopolavora – jučer, danas, sutra” u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti i Centrom tehničke kulture Rijeka poziva zainteresirane građane dobne skupine iznad 54 godine na sudjelovanje u radionicama “Vodiči po izložbama” koje će se sastojati od vođenih posjeta izložbama, njihovim analizama i diskusija s polaznicima. Sudionici će biti provedeni kroz izložbe u Zagrebu, Rijeci i okolici.

Prva u nizu radionica u Zagrebu održat će se u subotu, 16. veljače 2019. u Muzeju prekinutih veza.

Sljedeće radionice su u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu (ožujak 2019.) i u Memorijalnom centru Lipa pamti u Šapjanama (travanj 2019.), a u srijedu, 27. veljače, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci održat će se i radionica vođenja po izložbi Gorana Trbuljaka, „Nikada do sada viđen rad neviđenog umjetnika“ u terminu od 17 do 19 sati.

“Vodiči po izložbama” uključuje ciklus besplatnih radionica koje se provode od studenog 2018. do lipnja 2019. godine. Polaznici će kroz navedeno razdoblje posjetiti sveukupno 12 izložbi u i izvan Rijeke, a po završetku ciklusa bit će osposobljeni za samostalno vođenje izložbi.

Radionice koje će se održavati izvan Rijeke su također besplatne; osiguran je prijevoz, marenda i ulaznice za izložbe pa je potrebno prijaviti se ranije.

Uvjeti prijave

Na radionice se mogu prijaviti zainteresirane osobe starije od 54 godine uz predočenje osobne iskaznice prilikom dolaska na radionice.

Radionice imaju ograničen broj polaznika, a prijave se vrše svakodnevno 9:00 do 17:00 sati putem telefona na broj: +385 (0)91 534 22 97 i mailom na: kombinat@kombinat.hr. Osoba za kontakt je Lucija Švob, voditeljica radionica „Vodiči po izložbama“.

Prijave za prvo putovanje u Zagreb otvorene su do 13. veljače.