Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Susjedstvo Praputnjak: Legenda o divu i divice te druženje z mićemin zavičajci

Jedno od 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, susjedstvo Praputnjak, ovog nas petka, 28. lipnja poziva na predstavu Legenda o divu i divice te na druženje z mićemin zavičajci. Sve će se događati ispred Doma na Praputnjaku, od 19 sati. Ulaz je slobodan, a kako sami kažu – obvezna je samo dobra volja!

Predstava koja govori o praputnjarskim divovima i vilenjacima, proizašla je iz radionica s predškolcima i školarcima pod vodstvom Marije Rađa, a bavi se temama: što je to zavičaj, kako ga doživljavamo i reinterpretiramo te zašto ga, naposljetku, volimo.

Dječji pogled na krajolik u kojem odrastaju, osmišljavanje prostora, promišljanje novih mogućnosti stvaranja dječje tematske staze i igrališta, pogled na igru kao dragocjenu komponentu ljudskog iskustva, razvijanje ljubavi prema zavičaju, čakavštini, upoznavanje prirodnih i kulturnih vrednota zavičaja, osjećaj aktivnog sudjelovanja, društvene uključenosti, uvažavanja, tolerancije te razvitak socijalnih kompetencija samo su neke od programskih odrednica vrijedne praputnjarske ekipe. U radionicama djeca stvaraju likovne, jezične i audio-vizualne uratke povezane s njihovim doživljajem zavičaja, osmišljavaju vanjski prostor za igru, sudjeluju u projektu izrade tradicijskoga vrta kao i u promatranju i pokušajima samostalne suhozidne gradnje u neposrednoj okolici Područne škole.

Predstava na koju smo u petak pozvani nastala je prema predlošku koji su djeca radionice sama osmislila i uz pomoć voditelja ispisala. Dođimo i podržimo ih!