Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Slatko i slano, Vijesti

Svečano otvorenje zvučne instalacije Ebriphon odgođeno za četvrtak

Za večeras najavljeno svečano otvorenje zvučne instalacije Ebriphone na riječkom Molo longu, iz tehničkih razloga, ODGAĐA za sutra, četvrtak, 2. srpnja 2020.g. u 19 sati, na istom mjestu – ispod prve obnovljene dizalice na početku šetnice.

Zvučna instalacija Ebriphon donosi simfoniju nastalu na temelju zvukova terminala za rasuti teret u Bakru, a postavlja se u sklopu istoimenog projekta – Ebriphon. Simfonija zvukova snimljena je u svibnju ove godine, prema konceptu autora Christine Hinterkörner i Patrika Hubera.

Izvorni zvukovi lučkog terminala snimljeni su mikrofonom, potom obrađeni i pretvoreni u format elektro-akustične simfonije koja će posjetiteljima i građanima Rijeke biti dostupna do kraja kolovoza 2020., uz pomoć slušalica postavljenih na riječkom lukobranu.

Na svečanom otvorenju autori će na engleskom jeziku predstaviti koncept svojeg rada i metodologiju te potom pozvati posjetitelje da budu prvi slušatelji simfonije.

Zvučna instalacija postavlja se u suradnji sa Linz Export Austria, Federalnim ministarstvom Republike Austrije i Gradom Bakrom.

 

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.
Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.