Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dječja kuća, Tobogan, Vijesti

Tobogan street art zašarenio Križanićev prolaz

Na četverodnevnoj radionici u sklopu dječjeg festivala Tobogan, a u organizaciji Vijeća mladih Benčić, polaznici, djeca od 10 do 14 godina oslikavali su zidove u Križanićevoj ulici, odnosno prolazu.

Inspiraciju za izradu murala pronašli su u profesoru Balthazaru, a u njihovim kreacijama pomogle su im voditeljice radionice, Natali Bosić iz Vijeća mladih Benčić te umjetnice Tanja Blašković i Ines Milčić, poznatija kao Pekmezmed.

Sudionici radionice kroz praktičan su rad dobili priliku naučiti više o uličnoj umjetnosti, te postupcima izrade murala, a sve je započelo njihovim promišljanjem koje bi motive uopće mogli naslikati. Zajedničkim razgovorom došli su do raznih ideja koje su potom pretočili u skice na papiru, a nakon toga su navukli zaštitne pregače, uzeli boju i kistove u ruke i krenuli u akciju. Zidove su prvo prefarbali, a nakon toga krenuli oslikavati svoje kreacije.

Zahvaljujući njima, Križanićev prolaz postao je veseliji i šareniji, uz brojne komentare kako bi bilo baš super kada bi u istom tonu mogli oslikati i cijeli prolaz.

Profesor Balthazar bi zasigurno bio ponosan na ove male kreativce!