Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Tribine i promocija, Vijesti

Tri rada u užem izboru natječaja za dizajn vizualnog identiteta projekta Rijeka 2020

Ocjenjivački sud Natječaja za dizajn vizualnog identiteta Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020. godine odabrao je tri rada koji su ušli u uži izbor natječaja. Hrvatsko dizajnersko društvo koje provodi natječaj u ime Grada Rijeke objavilo je tu informaciju na svojim stranicama.

Ocjenjivački sud Natječaja u sastavu: Damir Gamulin, Jelena Fiškuš, Feđa Vukić, Plamena Šarlija i Idis Turato, na zasjedanju održanom 29. siječnja 2015. godine pregledao je 24 rada pristigla na Natječaj te odabrao tri rada koji su ušli u uži izbor radova.

Ocjenjivački sud iskoristio je pravo da, prije donošenja odluke o nagradama, od odabranih natjecatelja zatraži dodatna obrazloženja odnosno razradu natječajnih radova. Rok za dostavu dorađenih natječajnih radova je 16. veljače do 10 sati. Istoga dana, Ocjenjivački sud donijet će konačnu odluku o rezultatima natječaja. Autori radova koji su ušli u uži krug natječaja i dalje su anonimni pred Ocjenjivačkim sudom.

Obrazloženje odluke OS:
Traženje dodatne razrade od autora iznimna je mjera kojom Ocjenjivački sud, u situaciji kada ne može na drugi način dodijeliti nagrade, nastoji usmjeriti natječaj prema uspješnom ishodu.
Dodatna razrada, za koju autori radova u užem krugu, u dogovoru žirija i raspisivača, dobivaju dva dodatna tjedna, ima za svrhu:
— omogućiti OS-u dodjelu nagrada
— olakšati gradu Rijeci odluku o usvajanju i realizaciji natječajnog rješenja
— olakšati natjecateljima i gradu Rijeci početak suradnje, odnosno omogućiti početak suradnje neopterećen promjenama usvojenog rješenja

Podsjetimo, natječaj je raspisan 1. prosinca 2014. godine i trajao je do 26. siječnja 2015. godine. Predmet natječaja je osmišljavanje vizualnog identiteta Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020. za vrijeme priprema za EPK, tijekom predizbornog razdoblja do travnja 2015. godine, odnosno izbornog razdoblja do prosinca iste godine te u međunarodnoj promociji Rijeke kao EPK (tijekom i nakon izbornog razdoblja, tijekom godine za koju se dodjeljuje naslov EPK i nakon 2020. godine).