Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Kulturna diplomacija, RiHub, Vijesti

Tribina i radionica uoči predsjedanja RH Europskom unijom 2020.

Desk Kreativne Europe – Ured KULTURA s partnerima Uredom za udruge Vlade RH, platformom CROSOL i Rijekom 2020 – EPK poziva sve zainteresirane građane na sudjelovanje u tribini i radionici  „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“. Tribina i radionica održat će se u utorak 12. veljače, s početkom u 11 sati u prostoru RiHuba.

Cilj tribine i radionice je potaknuti građane na raspravu i promišljanje o prioritetima i porukama kojima će se Republika Hrvatska prezentirati za vrijeme predsjedanja Vijećem Europske unije i statusa Grada Rijeke kao Europske prijestolnice kulture, oboje s početkom u siječnju 2020. godine. Iako oba događaja u prvi plan moraju staviti potrebe svih članica Europske unije, u ulozi domaćina možemo kroz predsjedanje Vijećem Europske unije upravljati gorućim europskim temama, a kroz inicijativu Europske prijestolnice kulture poticati promišljanja o europskim temama putem kulturno-umjetničkih sadržaja.

Neka od pitanja o kojima ćemo razgovarati na tribini i radionici su:

  • Što nam je potrebno da budemo uspješni domaćini?
  • Što točno znači predsjedati EU?
  • Koje teme mi građani smatramo važnima za promicanje tijekom ovih dvaju događaja?
  • U istom kontekstu, koje su prilike za financiranje projekata organizacija civilnog društva i JLPS-a?

Detaljniji program događanja dostupan je na poveznici. Prijava za sudjelovanje moguća je isključivo elektronskim putem popunjavanjem online prijavnice, najkasnije do petka 8. veljače 2019. godine.