Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti

U Exportu otvorena izložba “Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča”

Prostor Exporta na Delti od ovog je petka, 15. siječnja bogatiji za još jednu izložbu, a ovoga puta riječ je o jednoj navijačkoj priči. Izložba „Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča“ priča je o HNK Rijeci ispričana kroz brojne predmete vezane uz ovaj nogometni klub, a dio su privatnih kolekcija Zvonimira Krpana i Mišela Budimilića, Riječana i pasioniranih kolekcionara svega što ima veze s voljenim im klubom.

Dresovi, pehari, lopte, značke i brojne druge memorabilije koje su postavljene u sklopu ove izložbe popraćene su tekstovima, izvornim fotografijama, novinskim člancima, audio-vizualnim snimkama i projekcijama pojedinih utakmica i navijačkim pjesmama.

Krpan i Budimilić ovom su izložbom s javnosti željeli podijeliti dio svoje bogate kolekcije u kojoj se nalaze memorabilije vezane uz HNK Rijeku još od 70-ih godina prošlog stoljeća pa sve do danas, probuditi pritom brojne uspomene navijača, ali i zainteresirati općenito ljubitelje nogometa.

Otvorenju izložbe uz njih su nazočili i zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović, direktorica RIJEKE 2020 Irena Kregar Šegota te kustosica izložbe Sabrina Žigo.

Izložba je organizirana u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a u Exportu ostaje otvorena za sve zainteresirane posjetitelje do 15. ožujka i moguće ju je razgledati u radno vrijeme Exporta – četvrtkom i petkom od 15 do 20 sati te subotom i nedjeljom od 11 do 20 sati.

Pojedinačna cijena ulaznice za izložbu je 30 kuna. Ulaz je slobodan za djecu do 7 godina te nezaposlene i umirovljenike, uz predočenje važećih dokumenata. Djeca i mladi do 18 godina te studenti, uz predočenje važećih dokumenata, ostvaruju popust od 50% na pojedinačnu ulaznicu.

Popust od 50% ostvaruju i članovi KN Armada uz predočenje važećih dokumenata.

Također, po cijeni od 10 kuna moguće je kupiti i katalog izložbe autora Gorana Moravčeka.

Za vrijeme trajanja izložbe biti će organizirane i vođene ture kroz postav, a prva su na redu već tijekom ove subote i nedjelje, 16. i 17. siječnja u dva termina – oba dana u 11:30 i 16 sati. Ture će voditi sami kolekcionari, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na mail adresu zvonimirkrpan@yahoo.com.