Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti

U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka premijerno izvedena predstava Dobar tek

U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, u četvrtak, 11. veljače, premijerno je izvedena nova predstava za djecu „Dobar tek“. Predstava u režiji Tina Grabnara koji je uz Anu Duša ujedno i autor predstave dio je projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

U predstavi glume četiri klauna, a radnja je smještena u najboljem restoranu u gradu „Pepe“ koji ima pet zvjezdica i čiju kvalitetu jednom godišnje dolazi provjeriti kritičar. No, prilikom njegovog posjeta, od samog početka, stvari ne idu onako kako su zamišljene. Vlasnik i konobarice trude se očarati kritičara, ali zapinje već prilikom njegovog skidanja kaputa koji nikako da sklizne sa ramena. Razdražen time, kritičar zapucketa prstima i prva se zvjezdica ugasi.

Četiri klauna odigrali su Petra Vučković, Andrea Špindel, Tilen Kožamelj i Damir Orlić.

Klaun je poetična kazališna forma koja se zasniva na dobroćudnom raskrivanju onih čovjekovih osobina kojih se obično trudimo prikriti. U spoju dječje naivnosti i spretnosti školovanoga glumca, pred gledateljem se rastvaraju slabosti koje s kriju u svakome od nas. Klaun ih se ne srami, no poziva nas da ih pogledamo izbliza, skupa im se nasmijemo i tako u cjelini, sa svim vrlinama i manama prihvatimo ga kao čovjeka, a tako i sami sebe.

Predstava će se tijekom veljače odigravati u još nekoliko termina koje možete saznati na stranicama Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Cijena ulaznice je 25 kuna, a preporuka je da se kupuju on line na portalu Mojekarte.hr, a rezervirati ih se može na e-mail blagajna.gklri@gmail.com.

Rezervirane ulaznice moraju se kupiti najkasnije 30 minuta prije početka održavanja programa, a preuzimaju se na Blagajni GKL-a (Ulica Blaža Polića 6).

Kako bi se poštivale sve preporučene epidemiološke mjere, blokovi sjedećih mjesta sastoje se od dvije, tri ili četiri stolice, ovisno o broju članova obitelji, odnosno grupe koja zajedno dolazi te se publika moli da na taj način rezervira, odnosno kupuje svoje ulaznice.