Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti

U petak se nastavlja Vector Hack festival

U petak, 2. listopada 2020.g., u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, nastavlja se Vector Hack festival.

Festival okuplja strane i domaće umjetnike, programere i inženjere koji se bave audio-vizualnom umjetnošću za koju koriste osciloskope i lasere, a ujedno je i prilika za doživljaj audiovizualnih djela koja koriste neobične, analogne i ponekad zastarjele tehnologije. Zbog okolnosti koje je donijela globalna pandemija program je kombinacija izvedbi uživo sa fizičkih lokacija i programa koji se odvija na internetu.

Od 15 do 18 sati u DeltaLabu (Delta 5, Rijeka) održat će se predavanja i prezentacije Algorithmic Signs: curating early computational generative art i From plotter to video. Predavači su Francesca Franco i Tomislav Mikulić, a osim uživo, program će se moći pratiti i putem prijenosa na YouTube kanalu Vector Hack festivala.
Istovremeno, u DeltaLabu, moguće je razgledati i izložbu fotografija “INFLUX” Evana Henrya.

Navečer, od 21 do 23 sata u Exportu na Delti slijede AV performansi i projekcije, koje je također moguće uživo pratiti i putem YouTube kanala Vector Hack festivala.
Nastupaju: Hrvoje Radnić, Optokoppler, Tomislav Mikulić, Rue Bainbridge, Potar Anar, Paloma Kop, Shojiro Nakaoka, Sofy Yuditskaya i Antti Tenetz.

Ulaz je slobodan.

Najavljena događanja organizirana su uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te obvezno nošenje zaštitnih maski za lice u zatvorenom prostoru.