Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Kulturna diplomacija, RiHub, Vijesti

U RiHubu otvoren Kompendij kulturnih politika i trendova Vijeća Europe

Sastanak Kompendija kulturnih politika i trendova Vijeća Europe, tijela koje sastavlja smjernice kulturnih politika zemalja članica Vijeća Europe, otvoren je u utorak u Rijeci, a na njemu sudjeluje oko 50 stručnjaka za ovo područje iz cijele Europe.

Na otvorenju skupa sudionike su pozdravili Irena Kregar Šegota, direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva tvrtke Rijeka 2020, koja upravlja projektom EPK u Rijeci, zamjenik riječkoga gradonačelnika Marko Filipović i predsjednica jednog od organizatora skupa, Instituta za razvoj i međunarodne odnose u Zagrebu Jaka Primorac.

Tom su prigodom izrazili zadovoljstvo što se Rijeci pružila prilika da organizira skup te istaknuli kako vjeruju da će on donijeti vrijedne rezultate.

Kompendij se bavi prikupljanjem, analizom i davanjem preporuka za izradu i primjenu kulturnih politika, a služi i kao istraživačka baza te mjesto znanja.

Središnji skupovi Kompendija održavaju se jedanput na godinu, a Rijeka je domaćin tog skupa zahvaljujući tome što nosi titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine te zato što Hrvatska predsjeda Vijećem Europe u prvom polugodištu te godine.

Trodnevni sastanak Kompendija zatvoren je za javnost, a održava se u novom kulturnom centru Rijeke RiHubu.