Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

U susjedstvu Gomirje EPK, u suradnji s LFF-om, nastavlja se 
Mreža kina na egzotičnim lokacijama

U subotu, 8. kolovoza u 20 sati, u susjedstvu Gomirje, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, na nogometnom igralištu Gomirje održat će se projekcija dokumentarnog filma Susjedi, redatelja Tomislava Žaje. Projekcija se održava u sklopu programa Mreža kina na egzotičnim lokacijama i Liburnija uplovljava, Liburnija Film Festivala.

Dokumentarni film Susjedi prošle je godine na LFF-u osvojio nagradu za najbolju fotografiju. Riječ je o promatračkom dokumentarcu o grupi ljudi s mentalnom bolešću koji napuštaju instituciju nakon desetljeća provedenih u izolaciji.

Ulaz je slobodan.

O Mreži kina na egzotičnim lokacijama

Vođeni idejom izmještanja kulturno-umjetničkih sadržaja izvan uobičajenih turističkih ruta, Mreža kina na egzotičnim lokacijama program je neformalnog okupljanja ljubitelja dokumentarnih filmova. Filmovi se prikazuju pod vedrim nebom, u dvorištima muzeja ili u uličicama starih gradskih jezgri, u lukama ili na dječjim igralištima. Cilj je privući i educirati publiku o dokumentarnim filmovima kako bi se razvio dijalog o društveno važnim temama.

 

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.