Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Učionica, Vijesti

Uskoro u Rijeci počinje treći LAB for European Project making

Treći devetodnevni edukacijski ciklus LAB for European Project Making održat će se od 30. lipnja do 8. srpnja u Rijeci, nakon što su prethodna dva ciklusa održana u Temišvaru i Novom Sadu.

Podsjetimo, LAB for European Project making edukacijski je ciklus namijenjen kulturnim djelatnicima, posebice kulturnim menadžerima i producentima, koji žele ojačati svoje vještine upravljanja velikim projektima na međunarodnoj razini. Tri buduće prijestolnice kulture (Rijeka 2020, Novi Sad 2021 i Temišvar 2021) time će ojačati svoje ljudske potencijale i mogućnosti uspostave i jačanja međunarodne suradnje. Prvi ciklus održan je u prosincu 2017. godine u Temišvaru gdje je glavna tema bila razvoj publike dok je drugi ciklus na temu produkcije održan u Novom Sadu u travnju ove godine.  Posljednji ciklus održat će se u Rijeci od 30. lipnja do 8. srpnja na temu programa i kulturnih politika s posebnim naglaskom na razvoj programa, europsku dimenziju i uspostavu suradnje, budžetiranje i prikupljanje sredstava.

LAB for European Project Making okuplja sveukupno 29 polaznika iz Temišvara (Rumunjska), Novog Sada (Srbija), Debrecena (Mađarska), Chemnitza (Njemačka) i Rijeke. Riječani koji su dobili ovu izvanrednu priliku za edukaciju su: Davor Popdankovski (Udruga Ri Rock), Mia Mohorić (Rijeka 2020 d.o.o.), Ivana Kalc (Prostor plus), Silvija Fendre (Udruga Festival Kvarner), Vesna Kurilić (Gradska knjižnica Rijeka), Ivana Peranić (Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA), Andrea Laurić (Transmedia center KOI KOI) i Dominik Grdić (SKC Galerija).

Nakon niza zanimljivih predavanja iskusnih mentora poput Cristine da Milano, Francoisa Matarassa, Birgitte Persson i Nicolasa Championa, mentori i predavači u Rijeci bit će Julia Pagel, generalna tajnica u NEMO – Network of European Museum Organisations (Njemačka), Adam Jeanes, projektni voditelj i direktor Music/Arts Council England (Engleska) te Milena Dragičević Šešić, predstojnica katedre za interkulturalizam, menadžment umjetnosti i posredovanje UNESCO-a i predavač iz područja kulturnih politika, menadžmenta u kulturi i kulturoloških i medijskih studija na više sveučilišta diljem Europe (Srbija).  Gostujući predavači su Alma R. Selimović i Mojca Jug iz Zavoda Bunker (Slovenija), te Antonia Silvaggi iz MeltingPro-a (Italija).

Aktivnosti LABa sufinancirane su sredstvima Centralne Europske Inicijative. Više informacija možete pronaći na internet stranici www.cei.int.