Ako još uvijek niste sigurni gdje ste, nalazite se na portalu rijeka2020.eu, u vlasništvu Rijeka 2020 d.o.o. Ili recimo to ovako: nalazite se na službenim stranicama projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Samim time što konzumirate sadržaj koji se nalazi na ovim stranicama kao i servise koji pripadaju ovoj domeni i pripadajućim poddomenama, smatra se da ste kao korisnici upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumijete i prihvaćate. Molimo vas pažljivo pročitajte o svojim i našim obavezama i pravima. Čisti uvjeti korištenja – duga ljubav.

 

Sadržaj, osobna i autorska prava

Rijeka 2020 d.o.o. polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka, dizajn i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Rijeka 2020, partneri, autori, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava.

Rijeka 2020 d.o.o. zadržava pravo promjene izgleda, sadržaja ovih stranica kao i svih servisa,  podstranica i poddomena koje su sastavni dio ovoga portala bez obaveze prethodne najave, i nije odgovorna za štete nastale tim promjenama.

Sadržaj oglašivača na vašu sreću još nemamo, pa o tome nećemo.

 

Linkovi na druge web stranice

Kako nemamo nadzor nad dokumentima, podacima i informacijama na drugim internet stranicama na koje su urednici i autori tekstova na ovoj web stranici uspostavili poveznice (linkove), u potpunosti se odričemo svake odgovornosti vezane uz sadržaj na tuđim stranicama čiji sadržaj ne stvaramo.

 

Prenošenje sadržaja

Tiskani i elektronički mediji mogu s ovog portala prenositi autorske tekstove, fotografije, videe, publikacije i druga autorska djela isključivo uz navođenje autora i poveznice na izvornu stranicu s  portala rijeka2020.eu.

 

Pravila privatnosti

Zaštita vaše privatnosti vrlo nam je važna jer smo i sami, svaki put kad posjećujemo neku web stranicu kao istraživači interneta, u poziciji da želimo utjecati na svoju privatnost. Prikupljene podatke o vama koristit ćemo samo uz vaš pristanak. Evo kako:

 

Osobni podaci

Kroz ispunjavanje pristupne prijave za newsletter, dopustit ćete nam korištenje osobnih podataka kao što su vaše ime, prezime i e-mail adresa, isključivo kako bismo vas putem newslettera informirali o našim programima.

Jamčimo vam punu privatnost vaših osobnih podataka s kojima ćemo se koristiti isključivo u skladu s EU direktivom o zaštiti podataka (EU) 2016/679 (GDPR – General Data Protection Regulation).

Vašu e-mail adresu “dat” ćemo samo Mailchimpu, našem trenutnom pružatelju usluga newslettera. Iz Mailchimpa su potvrdili da će do 25. svibnja 2018. biti u potpunosti usklađeni sa svim aspektima GDPR-a a mi im vjerujemo i smatramo da nema razloga za brigu.

Trećoj strani vašu ćemo e-mail adresu ustupiti samo ako to bude neophodno za uspješno korištenje stranice (drugim riječima, ne prodajemo informacije Zuckerbergu nego backupiramo dio podataka na developerski server).

Također, tu je i scenarij povrede zakona pa kao vlasnik ove mrežne stranice Rijeka 2020 d.o.o zadržava pravo da osobne podatke dostavi nadležnom državnom tijelu na njegov zahtjev.

Zadržavamo i pravo slanja elektronske pošte koja je nužna prilikom postupka registracije na newsletter ili se odnosi na važne promjene usluge.

 

Kako upotrebljavamo osobne podatke

Vašu e-mail adresu koristit ćemo za slanje obavijesti o našim aktivnostima i programu putem newslettera. Naravno, uz vašu suglasnost, koju ćete nam ustupiti samom prijavom na newsletter, odnosno ispisivanjem vaše e-mail adrese na praznu listu kraj teksta Prijavi se na newsletter. Prilikom popunjavanja svog tzv. profila, moći ćete odrediti i koju vrstu newslettera od nas želite primati.

Ako se odlučite da naš newsletter ne želite primati, moći ćete se s njega odjaviti u bilo kojem trenutku, jednostavnim klikom na link za odjavu na za to predviđenoj stranici, gumbu ili u podnožju (footeru) samog newslettera.

Vaši osobni podaci (ime, prezime, organizacija, zemlja i e-mail) koji se prikupljaju prilikom vaših pretplata na naše newslettere i / ili naše pozivnice za događaje, spremaju se samo toliko dugo dok ste naš pretplatnik. Kada se odjavite s naše mailing liste, više od nas nećete primati newslettere, no u slučaju da želite biti u potpunosti sigurni da Rijeka 2020 više ne koristi vaše podatke (premda tvrdimo da nećemo), morat ćete nam pisati da izbrišeno vaš profil. Učinite to na press@rijeka2020.eu.

 

Vaše pravo na informaciju

Imate pravo zatražiti informacije o tome koje smo podatke o vama prikupili i kako ih koristimo.

Imate i pravo na ispravak ili uklanjanje nepotpune i pogrešne informacije koju smo o vama objavili. Kontaktirajte nas na navedenu mail adresu kako biste ostvarili to pravo.

 

Šećer na kraju: Kolačići

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite.

Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Jedini kolačić koji poslužujemo je Google Analytics koji bilježi statistike korisnika (ne-osobne informacije: odakle dolaze, koje uređaje koriste itd.) kako bismo mogli imati bolji uvid u potrebe korisnika, kao i analizu posjećenosti stranice.

Vaše podatke obrađujemo na osnovu našeg Legitimnog interesa da bismo otkrili i uklonili greške i tehničke probleme koji se mogu javiti u vezi s pregledavanjem i pretraživanjem portala.

 

Rijeka 2020 zadržava pravo promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja. O važnim promjenama i dopunama Rijeka 2020 može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu.

Ovi uvjeti korištenja stupaju na snagu 25.05.2018.