Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Večer kreativaca u susjedstvu Opatija: predstavljanje finalista OKiZA 2019

U četvrtak, 28. studenog 2019.g. u 18 sati u Kulturnom centru Gervais u Opatiji (Nikole Tesle 5, Opatija) održat će se predstavljanje finalista natječaja OKiZA 2019 susjedstva Opatija, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture.

Program OKiZA(Opatijska kultura i zeleni aktivizam) provodiUdruga Žmergou suradnji saSavjetom mladih Grada Opatije, a cilj je programa podržati kreativce da inovativnim idejama daju doprinos razvoju kulturnih sadržaja na području grada Opatije, smatrajući kako ključan čimbenik kulture čini angažiranost građana u stvaranju kulturnih sadržaja.

Svoju kreativnu ideju finalisti će predstaviti stručnom žiriju i svoj zainteresiranoj javnosti, a o konačnom će pobjedniku, uz stručni žirikoji se sastoji od tri člana, odlučivati i publikaocjenjujući kvalitetu predstavljene ideje. Pobjednik natječaja će uz novčanu potporu u iznosu od 15.000,00 kn (bruto)moći ostvariti svoju ideju i doprinijeti pozitivnim kulturnim promjenama.

Uz glazbene crtice izvođačaJena the Man, prvih 100 sudionika ovog događanja očekuje i nagrada, a bit će upriličeno i druženje uz delicije lokalnih ugostitelja.

Finalisti programa OKiZA 2019 i njihove kreativne ideje su:
Nikolina JanjićPostavljanje javnih keramičkih pepeljara
Valentina MesarićStara stvar – novo ruho
Tihana Karlović i Mateja RusakFemale correspondence / Žensko dopisivanje
Sandra RužićRegata
Karla MihićNo plastic Adriatic
Zoran BadurinaMala besplatna knjižnica
Sarawut ChutiwongpetiRecycle Art Project
Sanja AlbanežeĐir po Kvarnere
Diana Rosandić ŽivkovićProzno-pjesnički-likovni maraton Carmen Silva
Maja PanicLotosi u moru
Dora MihaljevićOpatijski parapeti / Parapetti d Abbazia

Natječaj OKiZA 2019 provodi se u sklopu susjedstva Opatija, programskog pravca 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, sufinanciran je od strane Grada Opatije, a pruža platformu za promoviranje ideja, naročito mladim stvarateljima, ali i poduzetnicima, čije su ideje orijentirane na kulturne sadržaje, održivi razvoj i turizam ili “zero waste” koncept.