Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Slatko i slano, Vijesti

Video: Propustili ste panele “Noći ideja”? Pogledajte o čemu se razgovaralo!

Tijekom “Noći ideja” koju je Francuski institut u Hrvatskoj 25. siječnja organizirao u Rijeci, u suradnji s Rijekom 2020 – EPK, nastala su dva video rada za sve koje zanima o čemu se razgovaralo na panelima “Noći ideja” ali im nisu osobno prisustvovali.

Podsjetimo, na temu “How to reuse lost spaces to create social cohesion and foster cultural and creative industries, Best practices” (Kako dati novu uporabnu svrhu izgubljenim prostorima ne bi li se stvorila društvena kohezija i ojačale kulturne i kreativne industrije, Primjeri dobre prakse) razgovarali su Ivana Nikolić Popović, predsjednica Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija te Simon Laisney, direktor i utemeljitelj francuske zadruge PlateauUrbain koja okuplja autore inovativnih projekata i vlasnike praznih prostora, dok je razgovor moderirao Aleksandar Battista Ilić, dekan Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

 

Drugom je panelu tema bila “The city of the future: challenges, expectations, opportunities” (Grad budućnosti: izazovi, očekivanja, prilike) a u njemu su sudjelovali arhitekti Dinko Peračić i Luka Skansi dok je razgovor moderirao Marko-Luka Zubčić.

“Noć ideja” održana je u DeltaLabu – Laboratoriju za urbanu reinvenciju, novom EPK prostoru na adresi Delta 5. DeltaLab je zamišljen kao interdisciplinarna platforma za istraživanja, obrazovanje i politike (policy/consulting). Uz razvoj znanstvenog i akademskog rada, DeltaLab ispunjava ciljeve programskog pravca Slatko i slano kao novi kulturni hub i platforma za prostorne politike projekata Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020.