Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Autorske bure, Lungomare Art, Vijesti

Wanderlust Envera Krivca

“Autorskim burama”, tom jedinstvenom književnom projektu, pridružio se i riječki pisac Enver Krivac čiji je angažman bio ponešto drugačiji od ostalih sudionika.

Naime, Krivac je napisao priču U Fordu inspiriranu toponimom Zebar, brdom koji se nalazi ponad Tribaljskog jezera nedaleko Drivenika. Zbog posebnosti lokacije, književna večer nije održana kao s ostalim autorima, već je uslijedilo piščevo čitanje priče biljkama:

Književni program “Autorske bure” sastojao se od petnaest rezidencija za pisce na 15 lokacija Lungomare programskog pravca. Autori i autorice birani su vodeći se sintagmom „Luka različitosti“ koja i predstavlja Rijeku kao Europsku prijestolnicu kulture 2020.

U periodu od ožujka do svibnja 2018., petnaest odabranih autora i autorica s naših prostora, a koji pišu na „bhsc“ jezicima, provelo je mjesec dana otkrivajući zanimljivosti Kvarnera (svaki autor zasebno na dodijeljenoj lokaciji). Svi autori i autorice, vezano uz lokaciju na kojoj su boravili, napisali su kratak prozni tekst i održali književnu večer u mjestu rezidencije.

Video: Pilot media
Foto: Tanja Kanazir