Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
RiHub

[Zelena radionica] Ponovna upotreba papira

Na novoj Zelenoj radionici u RiHubu učimo kako kreativno ponovno upotrijebiti papir!

Radionica je namijenjena djeci od 8 do 12 godina, te njihovim roditeljima, ali i svima koji žele naučiti i prenositi ovu korisnu tehniku.
Sudionici mogu donijeti nešto papira od doma, s tim da se ne preporuča masni papir od časopisa. Sav ostali materijal osiguran je na samoj radionici.
Radionicu recikliranja papira vode Ana i Dina iz Špajze – zero-waste trgovine koja u ponudi ima preko 200 proizvoda u rinfuzi, a nastala je iz želje da se smanji plastična ambalaža. Rezultat radionice bit će uporabni predmeti od recikliranog papira.

Radionica je ograničena na 25 sudionika. Prijave su obavezne na e-mail rihub.info@rijeka2020.eu.

*
Zelene radionice u RiHubu osmišljene su kao poticaj lokalnoj zajednici na provođenje održivih društvenih i okolišnih projekata, u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Radionice predstavljaju praktična druženja i razmjenu vještina s edukativnim karakterom, otvorene za sve zainteresirane građane. Obrađuju teme iz šireg polja ekologije i održivog življenja: uzgoj bilja, povrća i voća, permakultura, biodinamika, reciklaža, upcycling, uzgoj organskog sjemenja, očuvanje zelenila, sadnje i uzgoja kućnog bilja, zbrinjavanje i odvajanje otpada, osmišljavanja urbanih vrtova i sl.