Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Ljeto u prijestolnici, Vijesti

„Zinka Milanov” po treći put u Rijeci okuplja mlade operne pjevačice i pjevače iz cijeloga svijeta

Međunarodno natjecanje za mlade pjevače „Zinka Milanov“ od 12. do 18. srpnja u Rijeku dovodi 70-ak opernih pjevača, a vrhunac je Gala koncert – finale Natjecanja 18. srpnja kada će finalisti izvoditi najpoznatije arije svoga faha.

Natjecanje je posvećeno jednoj od najvećih sopranistica 20. stoljeća, Zinki Kunc, u svijetu opere poznatijoj kao Zinki Milanov. Natjecanje je i ove godine dio Riječkih ljetnih noći, a po prvi put nalazi se i pod kišobranom Ljeta u prijestolnici.

U sklopu trećeg izdanja Međunarodnog natjecanja mladih opernih pjevača „Zinka Milanov” u Rijeku stiže 70-ak kandidata: iz Poljske, Njemačke, Izraela, Turske, Bugarske, Grčke, Mađarske, Srbije, Slovenije, Rumunjske, Češke, Slovačke, Švedske, Finske, Nizozemske, Velike Britanije, Moldavije, Armenije, Kazahstana, Rusije, Kine, Hong Konga, Južne Koreje, Tajlanda, SAD-a, Brazila, Meksika te iz Hrvatske.

Publika će u HNK Ivana pl. Zajca moći pratiti natjecanje u svim etapama od 12. do 18. srpnja. Vrhunac je Gala koncert – finale Natjecanja 18. srpnja u 20 sati kada će orkestrom Opere ravnati maestro Marco Boemi, a finalisti će izvoditi najpoznatije arije svoga faha. Natjecateljice i natjecatelje, između 21 i 35 godina, ocjenjivat će stručni žiri istaknutih ličnosti opernog svijeta. Osim nastupa uz riječki orkestar Opere na Gala koncertu, najbolji od njih dobit će i novčane nagrade, te angažmane u produkcijama Opere HNK Ivana pl. Zajca.

Više informacija: www.zinkamilanov-competition.com