Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Ljeto u prijestolnici, Vijesti

Zoran Majstorović Trio i MKD Ilinden održali World Music koncert

U sklopu Ljeta u prijestolnici, u subotu, 1. kolovoza ispred Exporta na Delti održan je koncert World Music na kojem su nastupili Zoran Majstorović Trio i MKD Ilinden. Posjetitelji koncerta imali su prilike čuti zaista širok glazbeni repertoar – od hrvatske tradiocionalne glazbe nadahnute istarskom ljestvicom, preko makedonske i tradicionalne glazbe bliskog istoka pa sve do afričkih ritmova.

Koncert je započeo Zoran Majstorović zajedno s Vedranom Ružićem na kontrabasu i Rajkom Ergićem na bubnjevima, nakon kojih su se na pozornicu popeli članovi MKD Ilinden kojima su se pridružili Maja Veljak na violini i Elvis Devčić na gitari. Otpjevali su za početak sami nekoliko tradicionalnih makedonskih pjesama nakon čega su im se na pozornici pridružili i Majstorović, Ružić i Ergić koji su se sa svojim instrumentima savršeno uklopili s makedonskom tradicionalnom glazbom.

Ovaj je koncert bio prilika da se obilježi najveći makedonski praznik Ilinden, koji se slavi 2. kolovoza, a ujedno je to bila i prilika da se promovira makedonska kultura u Rijeci.

Članovi Zoran Majstorović Trija sve su redom glazbenici sa zavidnim međunarodnim karijerama, dobro su poznati riječkoj publici koju su i ovoga puta odveli na putovanje kroz svjetsku glazbu. Budući da je riječ o vrsnim improvizatorima u nastup su unijeli i svoje osobno glazbeno naslijeđe – od klasične i tradicionalne glazbe pa sve do jazza i rocka.