Prvi rock-bend na svijetu u kojem prave instrumente uživo sviraju roboti!

Compressorhead je prvi rock-bend na svijetu u kojem prave instrumente uživo sviraju – roboti. Iako im je trenutačni dom i sjedište danas u Berlinu, robotski članovi benda pojedinačno su izrađeni na dva različita kontinenta, dijelom od recikliranih metalnih dijelova.

Stickboy je napravljen 2007. i svira bubnjeve uz pomoć četiri ruke i dvije noge, a prepoznatljiv je po jedinstvenoj metalnoj irokezi i malenom pomoćniku Stickboyu Junioru koji je zadužen za pokretanje pedale hi-hat činela. Njihov kolega Fingers izgrađen je 2009. i sa svoje dvije ruke i sedamdeset i šest prstiju svira Gibson Flying V gitaru. Bendu se 2012. pridružio basist Bones koji se po pozornici kreće pomoću kotača gusjeničara, svirajući Fender Precision bas-gitaru sa svoje dvije ruke i osam prstiju.

Nakon niza zajedničkih koncerata diljem svijeta, bend je vrlo brzo postao poznat po svojim instrumentalnim obradama kultnih bendova kao što su Motörhead, AC/DC, Ramones, Pantera i Rage Against The Machine.

Bendu se 2017. pridružio tristo pedeset kilograma težak „pjevač“ Mega-Wattson, izgrađen uz pomoć sredstava prikupljenih putem kampanje na platformi Kickstarter. Glavnom vokalu glas posuđuje Rob Wright iz legendarnih kanadskih punk-rock bendova Nomeansno i Hanson Brothers, koji se 2014., zajedno s bratom Johnom Wrightom, također članom tih bendova, pridružio Compressorhead timu kao glazbeni direktor i skladatelj.

Godine 2017. izašao im je i prvi album, Party Machine, na kojem se između ostalih nalaze autorske pjesme Compressorhead, Speed Walking Lady i instrumentalna obrada pjesme My Girlfriend is a Robot koju u originalu izvodi skupina Hanson Brothers.