Djeca će preuzeti vlast nad kinom, sudjelujući u raznim aktivnostima i uživajući u animiranom filmu.

Djeca će preuzeti vlast nad kinom, sudjelujući u raznim aktivnostima i uživajući u animiranom filmu. Od 9:00 do 10:00 moći će učiti kako izraditi cameru obscuru, preteču fotografskih i filmskih kamera, ili kako izraditi thaumatrope, optičku igračku koja stvara iluziju pokreta. Od 10:00 do 11:00 kreće radionica izrade znanstveno fantastičnog plakata, čiji će polaznici osmisliti priču o neobičnim stvorenjima, a potom im udahnuti život na plakatu koristeći kolaž, flomastere, bojice ili pak tehniku stop animacije.

U 11:00 svi naši “osvajači” mogu krenuti u potragu za blagom, kroz koju će upoznati naše Art-kino! Potraga završava pred velikim ekranom gdje u 11:30 kreće projekcija latvijskog animiranog filma “Jakov, Mimi i brbljavi psi”.

Vrijeme: 9:00 – 13:00
Dob: od 4 godine
Voditelj: Dino Pilepić

 

Jakov, Mimi i brbljavi psi / Jekabs, Mimmi un runajosie suni
Jakov je gradsko dijete koje provodi dane crtajući zgrade i sanjajući da će jednoga dana biti arhitekt baš kao i njegov superzaposleni tata. Ustaljenu Jakovljevu rutinu prekinut će odlazak oca na službeni put kada će Jakov morati provesti čak tjedan dana kod svoje sestrične Mimi koja živi u povijesnom dijelu grada Rige, po imenu Maskachka. Dolaskom kod sestrične, Jakov saznaje da je lokalni park u opasnosti jer je gramzljivi biznismen zamislio na njegovom mjestu izgraditi neboder. Jakov i Mimi odlučuju zaustaviti gradnju, a u tome im pomažu lokalni psi koji govore!
Film se prikazuje u suradnji sa Svjetskim festivalom animiranog filma – Animafest iz Zagreba.

Žanr: obiteljski/pustolovni
Trajanje: 70 min
Dob: od 6 godina
Režija: Edmunds Jansons
Scenarij: Liga Gaisa, Luize Pastore
Glazba: Krzysztof A. Janczak
Producenti: Sabine Andersone, Jakub Karwowski
Produkcijska kuća: Atom Art, Letko
Zemlja i godina: Latvija, Poljska, 2019.
Film se prikazuje s hrvatskim podnaslovima

 

Za ovaj program nije potrebna prijava