fbpx Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
DOGAĐANJE: Međunarodni filmski festival za djecu

KinoKino 2019 (Ja sam William & Zlogonje)

16.03.2019. – 17.03.2019. 16h / Art-kino
Share

Organizacijski i kreativni tim Zagreb Film Festivala pokrenuo je stvaranje Međunarodnog filmskog festivala za djecu – KinoKino. Inspiracija za nastanak Festivala bilo je gradsko kino kao multifunkcionalni prostor, gdje osim kinodvorana svi prostori mogu biti korišteni kao mjesta učenja, druženja, razgovora, razmjene dojmova i zabave, uslijed čega ono postaje važno kulturno i socijalno mjesta susreta i razmjene.

KinoKino u Art-kino donosi vikend druženje: u subotu, 16. ožujka u 16 sati gledamo dansku obiteljsku komediju Ja sam William dok nam nedjelja, 17. ožujka u 16 sati donosi obiteljsku avanturu Zlogonje.

Ja sam William

Dinamična i simpatična komedija za djecu i mlade Ja sam William priča je o dječaku koji mora pronaći vlastito mjesto u svijetu bez pomoći odraslih

William nije imao mnogo sreće u životu. Nakon što je ostao bez roditelja, mora živjeti s ekscentričnim ujakom Nilsom koji je prevarant, i još gore kockar. Williama počnu ucjenjivati školski nasilnici, a ujak se zaduži gangsterima koji hitno žele natrag svoj novac. Maleni William morat će spasiti situaciju i priskočiti ujaku u pomoć.

Zlogonje

Film Zlogonje prati usamljenog dječaka Jovana koji često na tapeti svojih školskih kolega. No njegov se život iz temelja mijenja dolaskom nove učenice Milice uz čiju će pomoć iskusiti sve što se dotada činilo potpuno nemogućim.

Malo po malo, hrabra i odlučna Milica probija zid koji je Jovan izgradio oko sebe i zove ga da joj se pridruži u pravoj pustolovini. Dvoje djece zajedno će osloboditi njezina oca od njegove nove supruge – Miličine maćehe – koja je vještica! Između Jovana i Milice razvija se snažno prijateljstvo koje pozitivno mijenja kako njih same tako i njihovu okolinu; a Jovan shvaća da kako bi postao pravi heroj prvo mora naučiti prihvatiti samog sebe takvog kakav je.

Pronađi više detalja na mrežnoj stranici Art-kina.

sub, 16.03. 16:00
ned, 17.03. 16:00
Kategorije: Brickzine
Art-kino

Ovo događanje dio je Brickzine projekta, saznaj više!