U Narodnoj knjižnici Kostrena u utorak, 10. travnja u 19 sati, na književnoj večeri u sklopu ciklusa „Autorske bure“, publici će se predstaviti sarajevska spisateljica Lejla Kalamujić.
Ona tijekom travnja u Kostreni boravi na književnoj rezidenciji u organizaciji programskog pravca Lungomare Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.
Lejla Kalamujić jedna je od 15 pisaca i spisateljica na književnim rezidencijama koje se ovog proljeća održavaju na 15 lokacija buduće kulturno-turističke rute Lungomare, duž kvarnerske obale i otoka. Iz književnih će se rezidencija izroditi kratke priče inspirirane krajem a one će kasnije umjetnicima poslužiti da izrade suvremena umjetnička djela, site-specific intervencije u javnom prostoru, koje će 2020. godine biti povezane kulturno-turističkom rutom Lungomare. Ona je sarajevska je književnica s dvije objavljene zbirke priča od kojih je prva, „Anatomija osmijeha“, nagrađena kao najbolji neobjavljeni rukopis 2008. godine a druga „Zovite me Esteban“ nagrađena je nagradom „Edo Budiša“ 2015, za najbolju zbirku priča autora/ica do 35 godina. Zbirka je dosad doživjela sarajevsko, beogradsko i zagrebačko izdanje, prevedenja je na makedonski jezik a u tijeku su prijevodi na slovenski i engleski.
Pored dvije zbirke kratke proze, Lejla Kalamujić napisala je i dramu „Ljudožderka ili kako sam ubila svoju porodicu“ koja se našla u užem izboru Heartefactovog regionalnog natječaja za suvremeni angažirani dramski tekst te će biti objavljena do kraja 2018.