Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
DOGAĐANJE: Književne rezidencije Lungomare

Nadolazeće “Autorske bure”

Programski pravac Lungomare svoju književnu karavanu do kraja travnja preselit će na kvarnerske otoke pa vas već  20.4. u 19 sati pozivamo u lošinjski Muzej Apoksiomena gdje se predstavljaju književnici Tea Tulić i Bekim Sejranović.

Olja Savičević Ivančević na rezidenciji će do početka svibnja boraviti u pitoresknom creskom selu Filozići gdje će pisati kratku priču na temu sjevera Cresa, dok je Damir Karakaš na rezidenciji u gradu Cresu.
Na Rabu će književno druženje s Asjom Bakić biti 26.4. u DVD-u Lopar gdje autorica boravi na rezidenciji, a druženje je zakazano u 20 sati. Poznati hrvatski pisac Edo Popović predstavit će se publici u galeriji „Zvonimir“ u Baškoj 27.4. s početkom u 18 sati. On trenutno na rezidenciji boravi u Jurandvoru.
U Rijeci je na rezidenciji s temom riječkih plaža Vladimir Arsenijević koji će se u skladu s odabranom temom predstaviti na književnoj večeri u Beach baru “Morski prasac” na Kantridi 4.5.
Robert Perišić će se 15.5 predstaviti u Gradskoj knjižnici Crikvenica, a Dorta Jagić 24.5. u Voloskom. Između književnih večeri po raznim lokacijama duž kvarnerske obale, u Rijeci se održava i festival “Vrisak” u sklopu kojeg će se 14.5. predstaviti i cijeli program “Autorske bure”.
Nadolazeći program realiziran je uz podršku Cresanke d.d., Polo line travel agency, TZ općine Baška, Grada Cresa, Grada Malog Lošinja, Općine Mošćenička Draga, Općine Baška, Općine Lopar, Centra za kulturu Lopar, Grada Crikvenice, Grada Opatije te Općine Lovrana. Ovim putem Lungomare tim želi posebno zahvaliti i ostalim domaćinima i suorganizatorima programa a to su: Narodna knjižnica Kostrena, Bar “Plavica”, Muzej Apoksiomena, Udruga Sinjali Baška, Gradska knjižnica Crikvenica te DVD Lopar.  Posada Lungomare sprema još neke književne poslastice, pa stoga pratite naše objave putem Facebooka i weba s detaljima o svim književnim večerima.

20.4. u 19 sati Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj
Tea Tulić i Bekim Sejranović
26.4. u 20 sati DVD Lopar
Asja Bakić
4.5. Beach bar "Morski prasac", Rijeka
Vladimir Arsenijević
15.5. Gradska knjižnica Crikvenica
Robert Perišić
24.5. Volosko
Dorta Jagić
Kategorije: Lungomare art
Galerija "Zvonimir" Baška
Beach bar "Morski prasac"
Gradska knjižnica Crikvenica
Volosko