U utorak, 4. svibnja u 11.00 sati kod Vodospreme Vidikovac na riječkom Bulevardu (u parku Ive Lole Ribara) bit će postavljena ambijentalna izložba dječjih radova na temu pandemije Covida-19 iz perspektive djece predškolskog uzrasta, a u organizaciji Dječjeg vrtića Bulevard, čime se priključuju završnici projekta Europske prijestolnice kulture.
Izložbu će kratko predstaviti Suzana Srića iz DV-a Bulevard, a radovi se potom mogu besplatno razgledati do petka 7. svibnja 2021.g.

Suočeni s promjenama koje je nametnula pandemija Covida-19 i posljednjih godinu dana značajno izmijenila dnevne rutine, djeca su gotovo preko noći izgubila kontakt s članovima šire obitelji i svojim prijateljima što zasigurno ostavlja neželjene posljedice na njihovu dobrobit. Ograničenja u  kretanju, društvenim kontaktima te posebno strah od bolesti i smrti značajno utječu i na njihove živote.

Uvažavajući dječja prava navedena u Konvenciji UNICEF-a koja se odnose na igru, druženja te sudjelovanje u nizu različitih aktivnosti odgojiteljice DV-a Bulevard, znajuć da su djeca sposobna i kompetentna  opisati svoja iskustva, odlučile su pružiti im priliku da iskažu što se promijenilo u njihovim životima upravo zbog pandemije. Djeca su se tako o svom Covid iskustvu izrazila putem likovnih radova koji će biti prikazani na ovoj izložbi.

DV-u Bulevard su se kao partneri u izložbi pridružile i druge predškolske ustanove u sastavu DV-a More: Delfin i Vidrice, zatim DV Viškovo te iz DV-a Bakar podcentri Škrljevo i Fijolica.
Također, u izložbi sudjeluje i DV Sunce iz Fažane te iz DV-a Marina: podcentri Bosiljak iz Marine i Cvrčak iz Vrsine kraj Trogira.

Organizatori izložbe su Mjesni odbor Bulevard i Dječji vrtić Bulevard, uz podršku RIJEKE 2020.