Rijeka, 17. prosinca 2019. godine

NAJAVA ZA OBJAVU U MEDIJIMA

Radionica primjene metode Forum kazalište

Kazališni jezik kao moćan alat za uključivanje građana

Forum kazalište je peta radionica modula Zajednica, kontinuiranog edukativnog programa pod nazivom Aktivni građani u aktivnom gradu koji se provodi u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Radionica će se održati sutra 17.12.2019. u RiHubu od 17 do 20 sati.

Forum kazalište je učinkovita kazališna tehnika koja služi kao alat za zajedničko pronalaženje rješenja za određeni problem. Ova se tehnika može koristiti za podizanje svijesti, uključivanje građana i poticanje sudjelovanja. Na radionici će polaznici naučiti razviti kratki problemski scenarij, uvježbati predstavu i izvesti je koristeći metodologiju forum kazališta. Voditelji radionice Sherif Rushdy i Shaku Raniga imaju više od 35 godina iskustva u razvoju zajednica i savjetovanjima za lokalne, nacionalne i međunarodne organizacije te društvene, gospodarske i razvojne projekte.

Program radionica i edukacija Aktivni građani u aktivnom gradu, namijenjeni su građanima uključenima u projekt Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, onima koji se žele uključiti, te udrugama, predstavnicima javnog sektora i građanskim inicijativama koje žele stvarati projekte korisne široj javnosti.

Edukativni program Aktivni građani u aktivnom gradu sastoji se od tri modula edukacije koji se provode u 2019. godini: Participacija (ili Participativno budžetiranje i odlučivanje), Suradnja (ili Društvena akcija ili Urbani i razvoj zajednice) i Zajednica (Učimo jačati zajednicu)
Radni jezik radionice je engleski, a prijave su obavezne na e-mail rihub.info@rijeka2020.eu.

 

Unaprijed zahvaljujem na objavi najave i srdačno Vas pozdravljam.

 

Rijeka 2020

Odnosi s medijima – Nela Simić

nela.simic@rijeka2020.eu, M. 092 188 4118