Zbog najave kišnog vremena odgađa se „Vodovodna slika“, događanje koje se ovog četvrtka i petka, 29. i 30. travnja 2021.g., trebalo održati u sklopu programske završnice projekta Europske prijestolnice kulture, na koje su se prijavili građani zainteresirani za izradu javnog murala u Vodovodnoj ulici u Rijeci.

Organizator događanja, udruga Akumulator, objavila je kako su novi datumi održavanja programa „Vodovodna slika“ 13. i 14. svibnja 2021.g., o čemu će već prijavljeni sudionici biti obaviješteni te raspoređeni u nove termine, dok se do popunjenja svih mjesta zainteresirani još uvijek mogu prijaviti putem Facebook događaja „Vodovodna slika“ gdje se mogu dobiti i detaljnije informacije o programu.

Podsjetimo, poznate riječke umjetnice Tanja Blašković i Jadranka Lacković izradile su skicu murala kojim će se osvježiti zid kod caffe bara Skradin u Vodovodnoj ulici (Vodovodna 29), što je svojevrsni nastavak programa “Rijeka murala”, koji je kroz EPK projekt donio novi sloj živopisnosti Ružićeve i Vodovodne ulice na riječkom Školjiću.