Posveta jednom od najistaknutijih skladatelja zborske literature u Hrvatskoj, ali i šire, okuplja najbolje zborove i vokalne sastave iz Rijeke i okolice.

Zborski koncert predstavlja najveću posvetu Ivanu Matetiću Ronjgovu (HR) koju je riječko kazalište do sada iskazalo ovome vrsnom skladatelju, melografu i glazbenom pedagogu, a u povodu stotinu i četrdesete obljetnice njegova rođenja i šezdesete godišnjice smrti. Matetićevo skladateljsko djelo svrstava ga u red najistaknutijih skladatelja zborske literature u Hrvatskoj, ali i šire. 

Riječko će kazalište ovim koncertom okupiti najbolje zborove i vokalne sastave iz Rijeke i okolice te izvesti mnoga Matetićeva djela koja riječka publika nije imala prilike čuti više od trideset godina. 

Pod dirigentskim ravnanjem maestra Tomislava Fačinija (HR), u koncertu će sudjelovati zbor HNK Ivana pl. Zajca, Zbor Hrvatske radio televizije, komorni zbor Val, pjevački zbor mladih Kaplan, mješoviti zbor Srednje glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, mješoviti vokalni ansambl Kanat i drugi.