Bachovo remek-djelo Misa u H-molu, pod ravnanjem maestra Hansjörga Albrechta, prvi put u riječkom kazalištu!

Münchener Bach – Chor osnovao je Karl Richter 1954., ubrzo nakon čega je zbor internacionalno prepoznat zbog izvođenja djela Johanna Sebastiana Bacha – što uživo na velikim turnejama po svjetskim metropolama, što na brojnim nosačima zvuka. Umjetnička vodstva zbora oblikovala su tijekom godina njegov zvuk – uz Leonarda Bernsteina koji je proširio zborski koncertni repertoar, do Hansjörga Albrechta uz kojega je zbor postigao čist i transparentan zborski zvuk – što kritika često ističe. Zbor uskoro postaje poznat i po neobičnim programskim konceptima i suradnji s renomiranim baletnim skupinama, solistima, umjetničkim partnerima i orkestrima. Münchener Bach – Chor nastupa u velikim koncertnim dvoranama u Münchenu, kao i drugim važnim glazbenim dvoranama te na međunarodnim festivalima. 

Nakon osnivanja Münchener Bach – Chora Karl Richter osniva i Münchener Bach – Orchester koji, baš kao i Münchener Bach – Chor, uskoro postaje internacionalno slavan. Osim brojnih koncerata i velikih turneja, orkestar snima i brojne nosače zvuka na kojima obrađuju remek-djela klasike, od Bacha do Beethovena, te brojne televizijske i radijske produkcije. 

Münchener Bach – Orchester surađuje s vrhunskim pjevačima i instrumentalistima poput Dietricha Fischer-Dieskaua, Fritza Wunderlicha, Edith Mathis, Herthe Töpper, Aurèle Nicolet i Mauricea Andréa. Kroz godine, mnogi su dirigenti držali palicu ovoga velikog orkestra – Hanns-Martin Schneidt, Leonard Bernstein, Ralf Otto, Peter Schreier i Bruno Weil, pa sve do 2005. i Hansjörga Albrechta.
 

Münchener Bach – Orchester nastupao je u minhenskim koncertnim dvoranama, na internacionalnim festivalima, turnejama u Italiji i Japanu te brojnim drugim koncertnim dvoranama, među kojima se ističe i Hous der Musik u Innbrucku i poznata Velika dvorana Mozarteruma.