Prvo simfonijsko djelo Gustava Mahlera, u kojem je skladatelj koristio ljudski glas, riječkoj će se publici predstaviti s velikim izvođačkim aparatom od čak stotinu i pedeset izvođača.

Druga simfonija u c-molu, Simfonija uskrsnuća, prvo je simfonijsko djelo Gustava Mahlera u kojem je skladatelj koristio ljudski glas po uzoru na Devetu simfoniju Ludwiga van Beethovena. 

Gustav Mahler, austrijski je skladatelj i dirigent češkog podrijetla koji je tijekom života uživao status najpoznatijeg i vodećeg koncertnog i opernog dirigenta, a danas je jedan od najvažnijih skladatelja kasnog romantizma. 

Dugačka trajanja od stotinjak minuta, ovaj koncert izvodi veliki izvođački aparat od čak stotinu i pedeset izvođača, pod dirigentskim vodstvom Philippa von Steinaeckera (DE), uz prošireni orkestar, solistice Kristinu Kolar (HR) i Ivanu Srbljan (HR) te mješoviti zbor. 

Zboru i orkestru riječke Opere pridružuje se Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, čime riječka Opera potvrđuje i nastavlja uspješnu suradnju s Hrvatskom radio televizijom. 

Nakon dvije riječke izvedbe,”Mahlerova 2. simfonija” održat će se i u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.