Maestro Ville Matvejeff okuplja neke od svojih najbližih suradnika u pokretanju novoga međunarodnog festivala komorne glazbe.

U jesen 2020. suradnja riječkog kazališta s glavnim gostom, dirigentom Villeom Matvejeffom (FI), puni šestu godinu. Tijekom tih godina maestro Matvejeff nastupao je s brojnim umjetnicima u različitim opernim i koncertnim produkcijama. Ovom prigodom okuplja neke od svojih najbližih suradnika u pokretanju novoga međunarodnog festivala komorne glazbe. Zašto komorna glazba? Nema ničeg intimnijeg i radosnijeg od okupljanja publike oko male grupe ljudi koja ulazi u intenzivan glazbeni diskurs. S druge strane, Rijeka je prepuna zanimljivih, još neistraženih ili pak zaboravljenih, koncertnih prostora. I upravo je godina Europske prijestolnice kulture savršen trenutak za pokretanje nove koncertne, festivalske tradicije. Riječka publika ima priliku čuti i instrumentaliste, od kojih su joj neki već poznati: Dan Zhu (CN), Martina Filjak (HR), Boštjan Lipovšek (SI), Jukka Merjanen (FI) i Tuomas Ylinen (FI) te drugi vrsni glazbenici poput Pierrea Génissona (FR) i Lilli Maijale (FI). 

Priređuje se pravo slavlje komorne glazbe uz neke od najboljih i najomiljenijih djela komorne literature – a maestro Matvejeff predstavlja se ne samo na dirigentskom postolju već i za klavirom. Maestro poziva ljubitelje klasične glazbe na novi festival Ville Matvejeff i prijatelji. Sjajna glazba govori sama za sebe jer virtuozi svjetske klase vode publiku na intimno glazbeno putovanje!