Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Kalendar

ic-date-accent 12.9. - 31.1.
Doba moći

Izložba D’Annunzijeva mučenica

Izložba u sklopu pretprograma izložbe Granice – između reda i kaosa koja obilježava stogodišnjicu d'Annunzijeve okupacije Rijeke kroz personifikaciju grada kao žene, upućujući na mnogobrojne d'Annunzijeve ljubavnice koje su po okončanju veze bile iscrpljene fizički i emocionalno, baš poput grada Rijeke

ic-date-accent 6.12. - 31.1.
Doba moći

Violinom iznad granica / Stradivari u Rijeci – Kresnik i Cremona

Izložbom se obilježava stotinu i pedeset godina od rođenja Franje Kresnika, građanina Europe, čovjeka iznad granica, jednog od najvećih poznavatelja kremonske liuterije

ic-date-accent 8.1. - 3.2.
Doba moći

Stog sijena – Ivan Kožarić (HR)

Na riječkom Trgu 128. brigade Hrvatske vojske postavlja se privremena skulptura „Stog sijena“ Ivana Kožarića, jednog od najpoznatijih hrvatskih kipara, koja će do početka veljače simbolički označavati početak žetve kulturnih događanja u godini Europske prijestolnice kulture.

ic-date-accent 15.1. - 15.2.
Doba moći

Izložba (Ne)vidljive granice

Organizacije civilnog društva – članice Građanskoga muzejskog vijeća progovaraju izložbom o aktualnim izazovima današnjice kroz prizmu vidljivih i nevidljivih granica.

ic-date-accent 24.1.
Doba moći

Riječki talenti na Kresnikovim violinama – Matej Mijalić i Ivan Graziani (HR)

Mladi riječki violinisti u sklopu izložbe Violinom iznad granica sviraju na Kresnikovim violinama koje se čuvaju u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.

ic-date-accent 1.2. - 31.1.
Doba moći

Okoliš sjećanja – umjetnost kao otpor represiji

Radovi odabranih umjetnika nastali nakon posjeta logoru na Golom otoku kao reakcija na viđeno, predstavljaju se na velikim plakatima u cijeloj Primorsko-goranskoj županiji.

ic-date-accent 6. - 9.2.
Doba moći

Filmske mutacije: Festival nevidljivog filma – Kinosraz! Moć kina

Međunarodno festivalsko-simpozijsko izdanje Filmskih mutacija bavi se reinterpretacijom uloge kinematografa i njegovim emancipacijskim potencijalima: film kao oko stoljeća.

ic-date-accent 14.2.
Doba moći

Gala koncert: Vivaldi na Stradivarijevoj violini – Venice Baroque Orchestra (IT) & Giuliano Carmignola (IT)

Jedan od ponajboljih baroknih ansambala, jedan od ponajboljih violinista baroka i jedna od ponajboljih violina.

ic-date-accent 22.2.
Doba moći

Koncert na Kresnikovoj violini – Gernot Suessmuth (DE)

Renomirani njemački violinist Gernot Suessmuth svira na Kresnikovoj violini iz zbirke Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

ic-date-accent 22. - 29.2.
Doba moći

Tristan i Izolda

Romantična opera u tri čina Tristan i Izolda, središnje djelo opsežnoga reformatorskog opusa skladatelja Richarda Wagnera, povjerena je američkoj redateljici Anne Bogart. Snaga književnih i povijesnih uzora koje je Wagner odabrao za svoje scenske likove, spaja se i isprepleće upravo u operi Tristan i Izolda.

ic-date-accent 29.2.
Doba moći

Koncert banda koji gleda u krivom smjeru – Maarten Seghers / Needcompany (BE)

Koncert benda koji gleda u krivom smjeru predstava je o trudu. O trudu koji je nužan.

ic-date-accent 29.2. - 6.3.
Doba moći

Needcompany festival

Jedna od najvažnijih predstavnica suvremenog europskog teatra, belgijska umjetnička skupina Needcompany, izvodi tri predstave i otvara izložbu kojima predstavlja bogatstvo i raznolikost svoga umjetničkog rada – jedna je predstava primarno glazbena, druga dramska, a treća plesna.