Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Prošla događanja

ic-date-accent 17.4.

Online prijenos seta DJ-eva Bronskog i Marcela iz jedinstvene riječke Palače šećera

U subotu, 17. travnja 2021.g. u 20.00 sati na Facebook stranici Rijeka 2020, u sklopu programske EPK završnice, održat će se online prijenos glazbeno-vizualnog nastupa hrvatskih underground izvođača DJ-a Bronskog i DJ-a Marcela, prepoznatljivih po deep i minimal underground house glazbi, pod nazivom „Bronski b2b Marcel DJ Set iz riječke Palače Šečera“.

ic-date-accent 17.4.

Sve će biti u redu – OTKAZANO

Koncert „Sve će biti u redu“ glazbeni je nastup tri komplementarna izvođača / benda: Nike Turković, Pocket Palme, Ide Prester & Lollobrigide

ic-date-accent 17.4.

Radilište __ (Tajči Čekada & Ivana Kalc)

U sklopu programa zatvaranja projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture održava se i ovaj site-specific umjetnički program na lokaciji Riječke ribarnice, s obzirom da je to jedna od Lungomare Art lokacija Rijeke 2020 – EPK. Izvedba se radi epidemioloških mjera održava bez publike. Nakon izvedbe video rad odnosno dokumentacija izvedenog performansa biti će izložena…

ic-date-accent 17.4.

Krešimirova tura / „Projekt „Unutar Brajde i onkraj nje“ – POPUNJENO

Povijesna tura Krešimirovom ulicom, potencijalnim proširenim Korzom, kreće iz Antikvarijata Mali neboder u Ciottinoj ulici svake subote u travnju i traje jedan i pol sat. Ruta: Antikvarijat Mali neboder (Ciottina) – Krešimirova – Art-kvart Benčić.

ic-date-accent 17.4.

Tragovima EPK – POPUNJENO

U sklopu programa zatvaranja EPK 2020, Udruga turističkih vodiča Kvarnera nudi novi tematski razgled svim građanima i posjetiteljima Prijestolnice.

ic-date-accent 17.4.

Street Art šetnja za djecu – POPUNJENO

U ovu street art avanturu kreće se uzvodno gradskim tokom Rječine, Vodovodnom i Ružićevom ulicom.  U šetnji djeca sudjeluju zajedno s roditeljima ili punoljetnim/om članom/icom obitelji.

ic-date-accent 17.4.

Rijeka murala – vođena tura – POPUNJENO

Od 2015. godine šire područje Delte i Školjića te šarena Križanićeva ulica oslikane su nizom murala, što lokalnih, što nacionalnih, ali i međunarodno važnih umjetnika i umjetnica. Na tom se potezu počeo stvarati pravi street art kvart te je tijekom 2020. godine napravljeno 7 novih radova.

ic-date-accent 17.4.

Tragovima EPK – POPUNJENO

U sklopu programa zatvaranja EPK 2020, Udruga turističkih vodiča Kvarnera nudi novi tematski razgled svim građanima i posjetiteljima Prijestolnice.

ic-date-accent 17.4.

Čudotvornica: Jutro u muzeju, radionica za djecu na temu granica – OTKAZANO

Od 9 do 13 sati u prostoru Muzeja održat će se besplatna radionica „(Preko) Granice” namijenjena djeci od 5 do 10 godina.

ic-date-accent 16.4.
Lungomare Art

Otvorenje – LUNGOMARE ART – VOLOSKO: 1857 – Jiří Kovanda i Lautus – Nika Laginja – ODGOĐENO

Volosko je mjesto duge i bogate povijesti u kojemu se susreću utjecaji prirode i specifičan karakter lokalne zajednice. Dijalog između prirode, mora i ljudi koji žive na obali stvara metaforički okvir za suradnju dvoje umjetnika pozvanih da sudjeluju u projektu.

ic-date-accent 15.4.

Susjedstvo Mrkopalj – Muzej zime – ONLINE

Muzej zime program je susjedstva Mrkopalj, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, koji je zamišljen kao zimska bajka koja se priča kroz različite programske elemente i otkriva brojne mitove i legende ovog kraja, ali i one novije dobi koji govore o zimama koje su nekada bile, prisjećajući se prvih oblika turizma i ugošćavanja putnika…

ic-date-accent 15.4.

GKR – “Granična pisanja: Vošicki između Karla Maya, Krleže i provincije” – Zoom

U četvrtak 15. travnja u 18 sati u Zoom sobi Gradske knjižnice Rijeka slijedi gostovanje hrvatskog književnika Marka Gregura s nagrađivanim djelom “Vošicki“. Gregur gostuje u sklopu programa “Granična pisanja” u produkciji Gradske knjižnice Rijeka kojim se tematiziraju djela i autori koji kroz multiperskeptivne pristupe tematiziraju pitanje pomicanja kulturnih i mentalnih granica.