Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Prošla događanja

ic-date-accent 17.1.
27 susjedstava

Liburnia uplovljava na Drenovu

U petak, 17. siječnja 2020. godine u 19 sati u Dnevnom boravku susjedstva Drenova (Zavičajni muzej Drenove, Drenovski put 138A, Rijeka), jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, u suradnji s Liburnia Film Festivalom održat će se program Liburnia uplovljava na Drenovu, čime započinje turneja pobjedničkih dokumentaraca LFF-a.

ic-date-accent 17.1.

Retox: Kako postati energetski nezavisan

Hrana, voda i energija - tri osnovne sastavnice održivosti. Na ovom Retoxu fokus će biti na energiji i to isključivo onoj iz obnovljivih izvora. Mnoge zanima kako postići energetsku nezavisnost, koja u ovom sve kompleksnijem i nestabilnijem svijetu, postaje sve ugroženija.

ic-date-accent 17.1.
27 susjedstava

KulKarneval

Susjedstvo Lovran 17. siječnja započinje sa svojim pusnim programom pod nazivom “Kulkarneval” koji se provodi u sklopu Dnevnog boravka te je ideja pretvoriti Gradsku kulu Lovran i Kuću lovranskog guca u multimedijalni pusni centar u kojem će se održavati razne izložbe i radionice tijekom karnevalskog razdoblja, do 26. veljače.

ic-date-accent 17.1.
Zeleni val

Gradnja ciglenog labirinta

U petak, 17. siječnja 2020.g. u 12 sati u krugu Osnovne škole Vladimir Gortan u Rijeci (Prilaz Vladimira Gortana 2), u sklopu Zelenog vala Europske prijestolnice kulture, održat će se akcija izgradnje ciglenog labirinta (4,5 x 4,5 metara) ispunjenog kamenčićima u boji, čime Grupa građana Sušačka akcija nastavlja obilježavanje stote godišnjice proglašenja Sušaka gradom, u…

ic-date-accent 15.1.

Monitoring, evaluacija i učenje – radionica za aktivno građanstvo

Monitoring, evaluacija i učenje je šesta radionica modula Zajednica, kontinuiranog edukativnog programa pod nazivom Aktivni građani u aktivnom gradu koji se provodi u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

ic-date-accent 11.1.
Zeleni val

Pretvaranje zapuštene zelene površine u mediteranski vrt

Organizira se akcija čišćenja i sadnje uz potporu sudioničkog programa Zeleni val u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture!

ic-date-accent 8.1.
27 susjedstava

Izrada autića na solarni pogon

U srijedu, 8. siječnja 2020. godine, u prostorijama Udruge u Područnoj školi Praputnjak (Praputnjak 101) održat će se radionica izrade autića na solarni pogon.

ic-date-accent 8. - 15.1.

“Što vi hoćete, dobit pare ili dat ideje?”

Od 8. do 15. siječnja na riječkom će Korzu biti postavljena zvučna instalacija “Što vi hoćete, dobit pare ili dat ideje?” redatelja Marina Lukanovića, koja prezentira misli i razmatranja o položaju umjetnika u društvu i povezanim temama.

ic-date-accent 20.12.
Doba moći

Predstavljanje knjige Tee Perinčić Rijeka ili smrt!

Uoči obljetnice riječkog Krvavog Božića iz 1920., u petak, 20. prosinca 2019. godine, u Antikvarijatu Ex libris u 18 sati, održat će se predstavljanje knjige Tee Perinčić Rijeka ili smrt! / Rijeka or death! (D’Annunzijeva okupacija Rijeke 1919.-1921.).

ic-date-accent 20.12.
Civilne inicijative

Predstavljanje tiskanog izdanja brošure programa projekta Rispekt

Knjižica će poslužiti građanima koji se susreću s izazovima treće dobi

ic-date-accent 16.12.

Koncert Rijeka, moj grad

Rijeka 2020 & Novi list organiziraju glazbeno druženje s građanima, koncert „Rijeka, moj grad“ na kojem će premijerno biti izveden spot za pjesmu Moj grad!

ic-date-accent 13.12.
27 susjedstava

“Mreža kina na egzotičnim lokacijama” za uzbudljivu filmsku zimu Europske prijestolnice kulture

Vođeni idejom izmještanja različitih kulturno-umjetničkih sadržaja u neobične i dislocirane prostore, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u sklopu programskog pravca 27 susjedstava, ove zime donosi program Mreže kina na egzotičnim lokacijama.