Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Kalendar

ic-date-accent 16. - 24.4.
Kuhinja različitosti

Dan migranata

Dan migranata posvećen je temi afrofuturizma kao političkom i kulturnom pokretu, a bavi se i pitanjem aktualne izbjegličke krize.

ic-date-accent 27.4. - 4.5.
Kuhinja različitosti

Slobodna Rijeka

Kulturni program obilježavanja 75. obljetnice Dana oslobođenja Rijeke i sjećanja na jednu od najtežih oslobodilačkih bitaka u ovom dijelu Europe u Drugome svjetskom ratu

ic-date-accent 21. - 23.5.
Kuhinja različitosti

SMOQUA – Festival feminističke i queer kulture 2020: Semo Qua*

Međunarodni Festival queer i feminističke kulture Smoqua predstavlja se kombinacijom umjetničkog, aktivističkog i zabavnog programa zanimljiva naslova Semo Qua ili, po fijumanski, Tu smo.

ic-date-accent 25. - 26.5.
Kuhinja različitosti

Revija malih književnosti: povratak imaginacije

Program Revije malih književnosti s naslovom Povratak imaginacije ima geografski fokus na Mediteran, posebno na balkansku i arapsku regiju budući da su ova područja posljednjih desetljeća pogođena velikim migracijama, a migracije su tema koja je Rijeci oduvijek bila bliska.

ic-date-accent 31.5. - 5.6.
Kuhinja različitosti

Festival europske kratke priče i Hay festival

Ponajbolji europski i svjetski književnici susreću se s publikom na javnom čitanju, predstavljanju knjiga, diskusijama, predavanjima, književnim radionicama i druženjima. Pisci sa svih strana svijeta predstavljaju svoj književni rad, ali i nogometne vještine.

ic-date-accent 15. - 21.6.
Kuhinja različitosti

Jedan grad : jedan cilj – Kup prijestolnica kulture i koncert navijačkih pjesama

Program Jedan grad: jedan cilj nastaje iz nesvakidašnjeg spoja glazbe i nogometa, a spektakl se vraća na legendarnu Kantridu.

ic-date-accent 20.6.
Kuhinja različitosti

Natrag u budućnost – Od klasične do moderne jazz avanture

Projekt “Natrag u budućnost - Od klasične do moderne jazz avanture” osmišljen je sa ciljem predstavljanja umjetnika odnosno glazbenika koji djeluju u sklopu PDV (Prekomjerna Doza Vinila) glazbene izdavačke etikete.

ic-date-accent 5. - 25.7.
ic-date-accent 28. - 31.8.
Kuhinja različitosti

Privremene Autonomne Zone – Festival YU Utopija

Cilj festivala je ponovno probuditi interes javnosti za pitanja Golog otoka i obilježiti mjesto stradavanja ljudi koji su boravili u logoru na ovom otoku, te ponuditi mogućnost njegove obnove kroz koncept kulturnog turizma. Provoditi će se koncertni i izložbeni program, site-specific instalacije, intervencije i performansi u prostoru.

ic-date-accent 2. - 4.9.
Kuhinja različitosti

Privremene Autonomne Zone – Festival Apstraktna monarhija u tri čina – Treći čin

Konferencija i serija predavanja o temama poput očuvanje eko sustava, posljedica klimatskih promjena globalnog zagrijavanja te mogućnosti i utjecaj tehnologije na život danšnjice i bliske budućnosti govorit će panelisti iz područja prirodnih znanosti, aktivizma, umjetnosti i tehnologije.

ic-date-accent 2. - 5.9.
Kuhinja različitosti

Privremene Autonomne Zone – Festival Apstraktna monarhija u tri čina – Prvi čin

Kroz program izvedbenih umjetnosti, kazališta, koncerata, akcija u javnom gradskom i priobalnom prostoru, predavanja i konferencija te ekspedicijskih terenskih obilazaka, koji je koncipirao kustos Marko Marković, predstavit će se program širokoj javnosti kroz različite modele interakcije.

ic-date-accent 10. - 12.9.
Kuhinja različitosti

Privremene Autonomne Zone – Festival Piccola Italia

Bogat i raznolik program festivala Piccola Italia koncepcijski je orijentiran prema subverzivnoj, supkulturnoj i suvremenoj umjetnosti i akcionizmu raznih usmjerenja (ekologija, feminizam, ideologija, medicina, politika, ezoterij, psihologija, socialni rad, nove tehnologije), u sklopu kojeg će biti predstavljen veći broj samostalnih i grupnih radova, odnosno niz umjetnički akcija, čiji je cilj “osvajanje” javnih i drugih prostora…