Djelatnici i učenici riječke OŠ Podmurvice pozivaju na čitanje i druženje sa slovenskim prijateljima iz OŠ Antona Bezenška iz Frankolova blizu Celja, s kojima učenici 5.A razreda te učiteljicom Rominom Raspor Mohorovičić i knjižničarkom Alidom Devčić Crnić čitaju u projektu Branje ne pozna meja/ Čitanje ne poznaje granica.

Učenici su, i to naglas, čitali Kekeca, slovenskog autora Josipa Vandota, a škola partner iz Slovenije čitala je naglas Sretne dane, Mire Gavrana.

Zajedničko druženje započet će u OŠ Podmurvice, nastavit će se na Korzu i upoznavanjem gostiju s riječkim znamenitostima, a završit će u Brseču, gledajući praizvedbu predstave Dobro se dobrim vraća u izvedbi Teatra Oz.

Učiteljica Romina Raspor Mohorovičić i i knjižničarka Alida Devčić Crnić članice su grupe  građana Mlaka. Osim njih, grupu građana Mlaka čine i ravnateljica Dubravka Dužević te učiteljice Tamara Turić i Roberta Bonassin,  program, kao partner projekta, potiče Knjižničarsko društvo Rijeka, a u suradnji s Rijeka 2020 – Europskom prijestolnicom kulture.

Ovaj program realizira se uz potporu sudioničkog programa Civilne inicijative koje provodi RiHub, u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.