Dnevni boravak program je “Delničkog susjedstva” kao jednog od 27 susjedstava istoimenog programskog pravca 27 susjedstava Rijeke 2020, Europske prijestolnice kulture.

Osnovna poruka koju susjedstva donose jest činjenica da smo kao stanovnici Rijeke i Primorsko goranske županije, kao stanovnici Hrvatske, zapravo neodvojivi dio Europe, da smo jedni drugima istinski europski susjedi. U tom tonu, cilj Delničkog susjedstva je spajanje, povezivanje, druženje i razmjena.

Program 1. dnevnog boravka koji će se održati 20.09.19. (petak) od 18h ispred caffe bara PAK (Ante Starčevića bb, Delnice):

▪️BUVLJAK, “OTVORENI ORMAR” (donesi, prodaj, razmijeni):
Inspiriran eventima u većim europskim centrima, Kotar teatar zamislio “otvoriti ormar” tj. robnu razmjenu predmeta (knjiga, odjeće, suvenira itd.) jedan za jedan, bez novčane transakcije.

▪️GRAMOFONSKA VEČER (donesi i pusti svoju omiljenu ploču):
Ova večer nudi mogućnost zajedničkog preslušavanja starih ploča, prisjećanja minulih vremena, komentiranja glazbe, diskusije o razlikama ili naprosto uživanja u zaboravljanom zvuku igle koja struže po ploči. Mlađim generacijama ovaj bi “retro” dio programa mogao biti zanimljiv i edukativan, a starije generacije moći će “odmoriti” od moderne glazbe – upravo zato pozivamo sve da donesu svoje ploče!

▪️PLESNJAK (uzmi svojeg sugrađanina ipod ruke i zapleši):
Uz sve već navedeno, organizirati će se i zajedničko slušanje muzike i pokrenuti klasični plesnjak kao u dobra stara vremena kada su gospoda prilazila damama i molila ruku za ples.

Napomena: Kotar teatar zadržava pravo izmjene programa.

 

Više o programskom pravcu 27 susjedstava:
Ovaj programski pravac stanovnicima Rijeke i regije, uključenim sudionicima, kao i programskoj publici u 2020., nudi mnogo više od zanimljivog izvedbenog programa. Okupljanjem 27 susjedstava diljem Primorsko-goranske županije te njihovim povezivanjem sa susjedstvima iz 27 zemalja članica Europske unije spajaju se u suradnjama i razmjenama iskustava, običaja i svakodnevice stanovnici otoka, obale, zaleđa, gorja, grada Rijeke i Europe. Povezivanja i neformalne mreže suradnji zalog su budućih aktivnosti u području kulture koje će se nastaviti i nakon 2020.