Tradicionalni međunarodni lutkarski festival u 2019. godini planira predstavljanje posebnog programa EPK koji se sastoji od stranih predstava, interaktivnih programa i radionica te prezentacija.

Neizostavni dio i ovogodišnje Revije bit će program Europska prijestolnica kulture na Reviji kojeg odlikuje istraživački i inovativni pristup lutkarstvu, a namijenjen je različitim dječjim uzrastima što i jest fokus programskog pravca Dječja kuća u kojem kao jedan od važnih partnera sudjeluje upravo Gradsko kazalište lutaka Rijeka.

Rezervacije i prodaja ulaznica po redovnim cijenama započinje 21. listopada 2019.

Na ovogodišnjoj Reviji očekuju nas predstave renomiranih lutkara i lutkarskih kazališta iz Hrvatske I inozemstva. Imat ćemo prilike uživati u vrhunskim lutkarskim ostvarenjima 6 hrvatskih kazališnih kuća, kao i onima koje nam stižu iz Slovenije, Finske, Njemačke, Srbije i Bosne i Hercegovine od kojih su neke predstave upravo dio programa EPK na Reviji.

Kao popratni  dio programa održat će se i izložbe “90 godina UNIMA-e” autora Livije Kroflin i Ivana Špoljareca te “Lutke osvajaju Hrvatsku 1920.” autorice Antonije Bogner Šaban. Bit će tu i dječja lutkarska radionica i igraonica te predstava u nastajanju “Carevo novo ruho” u koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Lutkovnog gledališča Maribor.

Program Revije održavat će se u Gradskom kazalištu lutaka i Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a sve informacije o predstavama i programu Revije dostupne su na stranici www.gkl-rijeka.hr.

Rezervacije i prodaja ulaznica vrše se na blagajni Kazališta (Blaža Polića 3), na broj 051 325 690 ili na mail blagajna.gklri@gmail.com.

Radno vrijeme Blagajne:
– od 14. do 31. listopada od ponedjeljka do petka od 9:00 do 18:00 sati
– od 4. studenog do 11. studenog od ponedjeljka do petka od 9:00 do 12:00 i od 16:00 do 18:00 sati
– sat vremena prije početka predstave na mjestu izvedbe

Kupite svoju ulaznicu na vrijeme i uživajte u vrhunskim lutkarskim predstavama!

 

Događaj će biti fotografiran i/ili sniman radi obveze osiguranja vidljivosti programa u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture (EPK program) te će se fotografije i snimke koristiti objavom na web portalu i društvenim mrežama RIJEKA 2020 te arhiviranjem podataka o događaju.

Dodatne informacije mogu se naći na https://rijeka2020.eu/uvjeti-koristenja/.