Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Kalendar

ic-date-accent 1. - 30.4.
Dječja kuća

ODGOĐENO! Mjesec Dobre dječje knjige

Mjesec dobre dječje knjige, kao najveće regionalno slavlje čitanja od najmanjih nogu, u Gradskoj knjižnici Rijeka 2020. okuplja niz kreativnih i edukativnih radionica, šetnji, knjiških igri i gostovanja.

ic-date-accent 17. - 25.4.
Dječja kuća

Carevo novo ruho – Zoran Petrovič (SI)

Lutkarska predstava o ljudskoj taštini Gradskog kazališta lutaka Rijeka u koprodukciji s Lutkovnim gledališčem Maribor.

ic-date-accent 1.5. - 31.12.
Dječja kuća, Slatko i slano

Balthazarov Uragan – Benussi&theFish – Dorja Benussi (HR) i Ivan Benussi (RS)

Prostor oko starog broda Uragan pretvara se u dječje igralište s pogledom na Balthazargrad!

ic-date-accent 6. - 9.5.
27 susjedstava

Zajedno u različitosti – susjedstvo Pehlin

Pehlin, riječka četvrt s dugom povijesti periferije, danas je najprepoznatljiviji kao multikulturna zajednica. Uz hrvatsko stanovništvo, ovdje žive i svoje kulturne specifičnosti njeguju zajednice Roma i Čeha te mnoge druge zajednice. Na Pehlinu djeluju i brojne karnevalske skupine, a Pehlinski feštari jedni su od pokretača Riječkog karnevala. I to nije sve!

ic-date-accent 14.5.
Dječja kuća

Rijeka murala – Balthazarovo igralište – Akacorleone (PT)

Portugalski umjetnik, poput profesora Balthazara, sugrađanima pomaže maštom i kreativnošću. U ovom slučaju čini to izradom murala na dječjem igralištu.

ic-date-accent 22. - 23.5.
Dječja kuća

Baltazar Fest

Tematska manifestacija tijekom koje se cijeli prostor Trsatske gradine i parka koji je okružuje pretvara u veliki laboratorij profesora Baltazara uz niz zanimljivih znanstveno -produkcijskih elemenata, scenografskih kulisa, edukativnih sadržaja uz interaktivno predstavljanje tema te participaciju sudionika u pokusnim prezentacijama.

ic-date-accent 22. - 29.5.
Dječja kuća

Možda si to ti – Tin Grabnar (SI)

Predstava „Možda si to ti“, koja na zanimljiv način koristi tehniku teatra sjena, otvara pitanje kako u društvu kojemu je uspjeh glavni cilj, sačuvati ono što je najvažnije? Kako sačuvati radost?

ic-date-accent 28.5. - 31.12.
ic-date-accent 26.6. - 10.7.
Dječja kuća

Festival Tobogan

Dva tjedna atraktivnih dječjih radionica, predstava, koncerata, uličnih performansa, igara i filmskih projekcija te, već tradicionalno, spektakularno otvorenje na gradskim ulicama.

ic-date-accent 28. - 29.6.
Dječja kuća

Bomboniera Variete! – Matija Solce (SI)

Lutkarski kabaret na placi – autorski projekt prema motivima iz povijesti grada Rijeke i Gradskog kazališta lutaka Rijeka postavlja se u sklopu Festivala Tobogan i u povodu šezdesete obljetnice GKL-a.

ic-date-accent 1. - 10.7.
Dječja kuća, Slatko i slano

Djeca luke – Denis Kirinčić (HR)

Djeca luke profesionalno je vođena kazališna predstava nastala prema knjizi Zorana Žmirića Riječke rock himne. U predstavi glume djeca koja izvedbu uvježbavaju čak godinu dana pod stručnim vodstvom mentorice i autorice Denis Kirinčić.

ic-date-accent 7. - 9.8.
27 susjedstava

Sretno selo Kuti – susjedstvo Kuti

Godine 1936. u malom selu s tridesetak kuća na sjeveru Gorskog kotara skupili su se napredni mještani kako bi čuli novu ideju naočitog Antona Burića. Osnovali su Hrvatsku čitaonicu i prikupili početni fond knjiga iz donacija širom Hrvatske i prekomorskih zemalja.