Tečaj kuhanja namijenjen svim umirovljenicima koji žele naučiti pripremiti osnovna, ali zdrava i cijenom pristupačna jela.

Matica umirovljenika Rijeke, uz volontersku inicijativu članice, gđe. Ivančice Celevske i zaposlenika udruge, osmislila je program osnovnog tečaja kuhanja za umirovljenike.

Mnogo umirovljenika samaca nisu imali priliku naučiti kuhati, a ne znaju ni koga bi mogli pitati. Kako je tanjur prvi korak do zdravlja osmišljen je projekt pod nazivom “Ostvari san, skuhaj si sam” koji je dobio potporu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture za inicijative građana za kulturne i društvene događaje.

Polaznici će imati priliku naučiti spremati maneštrice, jela od lisnatog povrća, jela od krumpira, jela od žitarica (palente, tjestenine ili ječma), jednostavna mesna jela, povoljna riblja jela, poneku jednostavnu slasticu (palačinke, puding…), grah i grahorice. Jela će biti odraz primorske kuhinje i namirnica često korištenih u našem podneblju. Osim samog kuhanja i spremanja jela naučit će i odabrati zdrave i povoljne namirnice, planirati budžet i mjere obroka za samca, a uz šetnju Riječkim tržnicama izvježbat ćemo poznavanje namirnica i začina. Susreti u opuštenoj atmosferi prostora kluba Centar održavati će se ponedjeljkom, a svaku radionicu zaključiti će se i malom zakuskom kako bismo degustirali pripremljena jela.

Sve zainteresirane za tečaj pozivamo da se prijave na šalteru Matice umirovljenika grada Rijeke ili na broj 051 212 109 do 26. travnja 2019.